Amateurarcheologie en einde MFC MynSkip? in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Amateurarcheologie en einde MFC MynSkip? in de Weekend Nieuwsshow

zaterdag 08 juni 2019

In de Weekend Nieuwsshow van zaterdag waren veel verschillende interessante onderwerpen aan de orde die spelen in de regio. Lieuwe Sytsma, voorzitter van de vertrouwenscommissie gemeente Noardeast-Fryslân vertelde over het vervolg van de benoeming van een nieuwe burgemeester. “Eind dit jaar komt er meer duidelijk over wie de nieuwe burgemeester wordt. De advertentie wordt binnenkort gepubliceerd.”

Tandtechnicus Andries van der Kooi sprak over de open dag van zijn praktijk op 14 juni. IJde Prins deed verslag van de dag van de Friese amateurarcheologie bij de Schierstins in Feanwâlden. Ook was er nog aandacht voor Oara Linda het Iepenloftspul van Suwâld. Verder aandacht voor MFC MynSkip en de week van de jonge mantelzorgers. Dit Pinksterweekend zijn er veel activiteiten. Er werd gebeld met Andringa over zijn open boerderij op maandag en het hele weekend lang is er het Pinksterfeest in Feankleaster. Marten v.d. Meulen vertelde over alles wat er te doen is deze dagen.

Bearn Bilker sprak over de net opgerichte stichting Duitsland Kring Friesland. Deze organisatie richt zich op het aanhalen van de banden tussen Fryslân en Duitsland. Het gaat daarbij ook om de economie. Historisch zijn die er vooral door Noord- en Oost Friesland en bijvoorbeeld door de hannekemaaiers die het boerenwerk hier deden. Abe van Zwol van Dierenspeciaalzaak Yn ‘e Loads werd gebeld om te vertellen over winkel die hij en zijn ouders al meer dan 30 jaar hebben. Sinds een aantal jaren is hij de eigenaar. Aan de telefoon kwam ook Jojanneke Dijkstra om over de voorbereidingen van de zwemelfstedentocht van Maarten v.d. Weijden te vertellen.

In de vaste rubriek op Straat ondervroeg RTV NOF medewerker Jan Wagenaar inwoners over de gekte rondom het vrouwenvoetbal nu het WK net gestart is. Een goed voorbeeld van het vrouwenvoetbal in onze regio is de net door Jouke Dantuma opgerichte vereniging Libertas. Zijn doel is om met dit team de Eredivisie te halen, zo zei hij in de show. Jan Visser van het Iepenloftspul Sûwald kwam naar de studio om te vertellen over de voorstelling Oera Linda. In een telefonisch interview gaf Mienskipswurker Jetske Leijenaar aan dat veel jongeren niet beseffen dat ze mantelzorger zijn en daarom ook de week van de jonge Mantelzorger is opgezet.

Roel Dijkstra van MynSkip gaf in de studio aan dat het zeer grote klap is, om van het College te horen dat door de tekorten in Dantumadiel het dorpshuis van Feanwâlden in gevaar komt. “We zetten door, we gaan verder. Desnoods gaan we met het hele dorp naar Damwâld.”

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Amateurarcheologie en einde MFC MynSkip? in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  B en W Show
  B en W Show
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact