Ambitieus Oranje Nassau komt goed weg bij vriendenploeg Broekster Boys · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Ambitieus Oranje Nassau komt goed weg bij vriendenploeg Broekster Boys

zondag 27 september 2020

DAMWALD –  Titelkandidaat Oranje Nassau was zaterdag naar Damwâld gekomen om daar de tweede overwinning te behalen. De Groninger ploeg blaakte van het zelfvertrouwen na de 7-1 overwinning, maar zoals vorige week al aangegeven: 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Broekster Boys, die wederom speelt voor handhaving in de eerste klasse, was minstens gelijkwaardig aan het ambitieuze Oranje Nassau. Sterker nog, als Broekster Boys de wedstrijd had gewonnen dan hadden vriend en vijand kunnen zeggen dat het terecht was geweest. Het bleef bij 2-2 en daarmee mocht ON dus het meest tevreden mee zijn.

Oranje Nassau begon goed aan de wedstrijd. Zonder te imponeren voerde het de druk op het doel langzaam op. Dennis Mollema was dicht bij de doelpunt maar verkeek zich op de klasse van Sander de Boer die de bal uit het doel wist te houden. ON kwam in de 22e minuut op voorsprong door een wel erg gemakkelijk gegeven strafschop. De valpartij op de rand van het strafschopgebied was in veler ogen misschien wel een gelijkwaardig cadeau zoals Broekster Boys het een week eerder zelf kreeg tegen Winsum. De uit de derde divisie overgekomen Careman zette zijn ploeg daarmee op 0-1. Een tik waardoor Broekster Boys in het verleden wel eens van slag raakte. Maar de trainer Zwart en Dantuma hebben de ploeg weerbaarder gemaakt. In plaats van de kopjes naar beneden gingen nu de mouwen omhoog! De thuisploeg kroop uit zijn schulp en liet tegen een tegenstander waar veel ervaring loopt zien dat er niet zomaar een wedstrijd gewonnen is tegen Broekster Boys. De beste kans voor rust was voor Jos Regnerus die een corner van Piet Wessel maar net over kopte en dus bleef het tot de rust 0-1.

Na de rust was het voor 250 toeschouwers een prachtige strijd waar alles op en aan zat. De thuisploeg greep de tegenstander bij de keel en wist binnen 5 minuten de gelijkmaker te noteren. Barhouss had vanwege een blessure net het veld verlaten toen BB toe sloeg. Piet Wessel Dijkstra wist een afgemeten voorzet af te geven  die deze keer door Jos Regnerus hoog in het dak van het doel geschoten werd. Keeper Heidekamp was kansloos. ON probeerde daarna het spel van Broekster Boys te ontregelen maar kreeg er maar geen grip op. Het leverde hun 3 gele kaarten op in een tijdsbestek van 5 minuten. En opnieuw liet de thuisploeg zien waar het gegroeid is. Niet meegaan in de frustratie van de tegenpartij maar het koppie er bij houden. Een aanval die op de middenlijn opgezet werd door de Hoekstra’s eindigde bij Hendrik Bouma. De flegmatieke vleugelaanvaller wist met een fraaie schijnbeweging keeper Heidekamp op het verkeerde been te zetten, omspeelde hem en tikte de bal beheerst binnen; 2-1. Trainer Heerlijn schrok zich een hoedje, speelde alles of niets door enkele wissels in te brengen en hoopte het tij te keren. Broekster Boys bleef geconcentreerd spelen maar kon niet voorkomen dat de gasten langszij kwamen. Een kopbal van Careman belande via het hoofd van Jos Regnerus in de kruising. Broekster Boys kreeg daarna nog de beste kansen. Zowel Hedgar als Vincent Hoekstra wisten oog in oog  met Heidekamp hem niet te passeren en daarmee is het aan de keeper van ON te danken dat ze nog een puntje mee naar huis mochten nemen. “Als we dit elke week kunnen brengen dan krijgen veel ploegen het nog lastig tegen ons”, aldus een trotse trainer Zwart.

Volgende week staat er weer een zware kluif op het programma want dan speelt Broekster Boys opnieuw tegen een ploeg die graag in  de hoofdklasse wil spelen. Trainer Schulting kon door  corona gevallen bij de afgelaste wedstrijd Pelicaan S -FC Burgum aandachtig toeschouwer zijn in Damwoude en zal meer onder de indruk zijn geweest van Broekster Boys dan van mede- titelkandidaat Oranje Nassau. Vorig seizoen speelde Broekster Boys gelijk bij Pelicaan S.  Het is de vraag hoe de punten volgende week verdeeld gaan worden. De wedstrijd in Oostwold heeft een aanvangstijd van 15.00 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00