Amnesty International en Fryske Krite in Weekend Nieuwsshow

Zondag 05-03-2017
DE WESTEREEN - Er kwamen afgelopen zaterdag weer een aantal interessante onderwerpen aan bod in de Weekend Nieuwsshow. Zo sprak Jouke Douwe de Vries over de plannen voor de Markt in Dokkum, vertelden Dictus Benedictus en Henk Roskammer over het nieuwe toneelstuk van de Fryske Krite en hadden Luchien Huizing en Annie Klink het over Amnesty International.

Jouke Douwe de Vries kwam langs in de studio om te vertellen over de bijeenkomst over de plannen voor de Markt in Dokkum. Deze vergadering vond maandag 27 februari plaats in de grote kerk in Dokkum. Er kwamen veel mensen op af. Tijdens deze vergadering is het nieuwe plan voor de Markt gepresenteerd.

Wat is er gebeurd in de oorlog en hoe nu verder? Dit zijn de vragen die zaterdagavond 4 maart centraal staan tijdens het opvoeren van het toneelstuk “Al myn soannen”. Om hierover te vertellen kwamen Dictus Benedictus en Henk Roskammer naar de studio. Dit toneelstuk gaat over de wereld die druk bezig is om weer in het normale te komen, de oorlog is net voorbij en de mensen blijven met vragen zitten. Wat heeft de oorlog ons gebracht? Wat heeft de oorlog ons afgepakt?

Luchien Huizing en Annie Klink hadden het over Amnesty International, waar zij lid van zijn. Amnesty International houdt zich bezig met de mensenrechten, induvidueel of in groepen, en heeft al meer dan 30 jaar een “Werkgroep De Westereen, Veenwouden en Kollumerzwaag”. In het kader van Internationale Vrouwendag hebben ze een actie opgezetom Indonesische vrouwen die in palmolieplantages werken te steunen. Op woensdag 8 maart van 14:00-17:30 zitten de dames van Amnesy in de bibliotheek in De Westereen. Ze hebben dan kaartjes bij zich die bezoekers kunnn ondertekenen.

De Ondernemer van de Week was deze week Greta Kingma van Logeerderij Groote Medwerd en Kingma schoonmaakbedrijf. Deze twee bedrijfjes zitten in Holwerd. Informatie is te vinden op de facebookpagina’s. Kingma schoonmaakbedrijf Logeerderij Groote Medwerd

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11.00 uur – 14.00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag.

terug naar overzicht
Jouke Douwe de Vries in gesprek over de IJsfontein
© Foto's: Marlinde van der Woude

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie