VIDEO: Angelic Forces in release show heavy metal band Steel Shock

Zaterdag 18-05-2019
DRACHTEN - Tygers of Pan Tang • Steel Shock release show – Iduna, Drachten.

De Groninger heavy metal band Steel Shock brengt ons sinds 2016 compromisloze heavy metal en hardrock in de traditie zoals we die kennen uit de jaren 80. Deze avond staat in het teken van de albumrelease ‘With Fire & Steel’, wat zal worden uitgebracht op het Griekse Alone Records.

Tygers Of Pan Tang heeft eigenlijk geen introductie nodig. Deze Engelse band bestaat sinds 1978 en is samen met bands als Iron Maiden, Saxon en Def Leppard een belangrijk onderdeel van de New Wave Of British Heavy Metal. Als graag geziene gast op de grote festivals als Rock Hard, Keep it True, Barcelona Rock Fest en Bang your Head.

Het Friese Heavy Metal kwartet Angelic Forces had de eer om deze avond af te mogen trappen.

Angelic Forces is een Heavy Metal band uit Noordoost Friesland die sterk beïnvloed is door de Hard Rock / Metal Scene uit de jaren 80. Terug in 2010, zanger Harold de Vries & bassist Wilco van der Meij speelden samen in een band genaamd Methusalem, die bracht in hetzelfde jaar een full-length album getiteld “ Unite and Conquer ” uit.

Hoewel het album goed werd ontvangen door hun fans, besloten Harold en Wilco in 2014 dat het tijd was voor verandering en verlieten ze de band. Maar omdat Wilco niet kon weglopen van Metal-muziek waar hij zo dol op is besloot hij om een nieuwe Metal-band te beginnen.

Dus Zanger Harold de Vries & bassist Wilco van der Meij besloten om een nieuwe band te vormen en waren al snel in staat om mensen toe te voegen aan de band namelijk drummer Rudie Kingma en gitarist Maurice Gijsman. Tegen de lente van 2015 was de band compleet en toen begon de band een bandnaam te bedenken.

De band besliste snel over een naam namelijk “ Angelic Forces “ omdat het goed paste bij de muziekstijl die de band wilde spelen. De band stelt dat ” de naam Engelenkrachten komt van het “ Deliverance lied ” de goddeloze doden “… de eerste regel is ” Engelenkrachten het bestrijden van de gevechten “.

In juni 2016 namen de Engelenkrachten hun eerste single op en een maand, na de eerste release, ontving de single wereldwijd positieve reacties. In 2018 stapte Angelic Forces op de metalscène met de release van hun gelijknamige 3-track EP uitgebracht op een onafhankelijk label. In deze release zal men merken dat de arrangementen creatief en doordacht zijn en sterke tekenen van een volwassen band vertonen.

Complimenten aan de band omdat de productie zo goed gedaan is voor een onafhankelijke release. Een andere leuke eigenschap is dat de albumhoes opvalt en schreeuwt heavy metal met het zwaard als een symbool van ” De waarheid die je met volle kracht zal treffen “.

Inmiddels is Bassist Wilco van der Meij al weer druk met de band ” Methusalem ” de opnamen van hun nieuwe plaat zijn bijna afgerond.

Bezetting van de band:
Harold de Vries – Lead vocals / Gitaar
Maurice Gijsman – Vocals / Gitaar
Wilco van der Meij – Backing vocals / Basgitaar.
Rudie Kingma – Drumsterug naar overzicht
Angelic Forces in release show heavy metal band Steel ShockAgelic Forces in Iduna te DrachtenMeer foto's en het verslag op onze website www.rtvnof.nl
© Foto's: Herman Huiberts


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie