Anjum boekt belangrijke overwinning op Opende · Foto('s):

Anjum boekt belangrijke overwinning op Opende

zaterdag 14 november 2015

Het vele voorbereidende werk door consul Pieter de Groot leverde Anjum uiteindelijk geen windeieren op. Met veel zorg werden de natte doelgebieden geprepareerd, zodat de wedstrijd in de kelder van de derde klas door kon gaan. Een belangrijke wedstrijd.

Zowel Anjum als Opende stonden met vier punten onderaan in de doelpuntrijke derde klas. Een overwinning was het enige dat telde op voetbalgebied zaterdagmiddag op het Kolkenfjild te Anjum. Anjum overtuigde en sloot de wedstrijd met een verdiende 4-0 overwinning af.

Weinig boeiend begin

De toeschouwers die afgekomen waren op dit duel stonden het eerste kwartier letterlijk in de kou. Er viel niet of nauwelijks iets te genieten voor beide doelen. Mogelijkheden vielen slechts  te noteren voor Arnold Oosterbaan, schot voorlangs en Wietse Rosier, schot in de handen van keeper Pijpker.

Doelpunt komt uit de lucht vallen

De 1-0 voorsprong halverwege de eerste helft voor de Anjumers kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een vrije trap van Johan Boersma belandde op het hoofd van Anne Zijlstra. Zijn kopbal verdween met een grote boog over keeper Pijpker in het uiterste hoekje van het doel. Nog geen 120 seconden later leek Stephan Overkempe op weg naar de 2-0. Hij werd ten koste van een overtreding en een gele kaart voor Henry van der Wal gestuit.  De toegekende vrije trap werd door Pope Bauke Holwerda richting kruising gestuurd, om daar een prooi te worden van de Opende doelman. Een fraaie redding.

Zowel Opende als Anjum vergeten te scoren

Achteraf kreeg Arnold Oosterbaan de beste mogelijkheid om Opende op gelijke hoogte te brengen tijdens de eerste helft. De Opende spits verzuimde door de bal naast i.p.v. in het verlaten doel te schieten. Aan de andere kant redde keeper Pijpker tot tweemaal toe. In eerste instantie voorkwam de sluitpost een treffer van Stephan Overkempe door de bal op de doellijn op de juiste manier te verwerken. In tweede instantie was een afstandsschot van Johan Boersma een gemakkelijke vangbal voor de doelman van de gasten. Ruststand 1-0.

Is de 1-0 voorsprong voldoende?

Direct na de hervatting was het eerste wapenfeit een schot van Anjum verdediger Wiebe Wessel Bos. Zijn schot verdween via de benen van Eppie Pijpker naast het doel. De corner leverde niets op.  De tien minuten die volgden lieten een aanvallend Opende zien. Echt uitgespeelde kansen leverde dit echter niet op. Wietse Eringa was met een kopbal nog het dichtst bij een treffer. Helaas voor de gasten kon er niet gejuicht worden. De bal verdween naast het doel.

Anjum maakt  2-0; Opende met tien man verder

Het mooiste moment voor de thuisclub viel te noteren in de 57e minuut. “Het passje van de wedstrijd” kwam van de voet van de goed spelende Brandt Schaap. Deze sublieme pass werd tot doelpunt gepromoveerd door Stephan Overkempe. Op zijn harde schuiver had keeper Pijpker geen passend antwoord. Direct na dit tweede doelpunt kreek Henry van der Wal zijn tweede gele kaart en dus rood. Opende moest met tien man verder.

Anjum maakt het karwei af

Na 60 minuten spelen mocht Anjum een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het doel. En net als in de eerste helft wist keeper Pijpker de bal   dit keer van  Mark Jansma uit de kruising te tikken. Halverwege de tweede helft scoorde Stephan Overkempe  zijn tweede- en Anjums derde treffer. Hij reageerde alert op een vrije trap van Pope Bauke Holwerda. Zijn intikker “deed de wedstrijd op slot”. Het laatste kwart leverde nog  een vierde treffer op voor de thuisclub. Johan Boersma bracht met een mooie lob de eindstand op 4-0. Zelfs een eretreffer voor de gasten zat er in dit sportieve duel niet in. Ook niet op het moment dat Arnold Oosterbaan een puntgave voorzet vanaf links liet vetrekken. Het was Pope Bauke Holwerda die de bal tot corner verwerkte, voordat Arjen Veenstra de bal in het doel zou kunnen schieten.

Oefenwedstrijden.

Anjum boekte een verdiende overwinning op Opende. Een hele nuttige driepunter. De komende week heeft Anjum geen competitieverplichtingen. Wel staan er twee oefenwedstrijden op het programma. Vrijdagavond  uit tegen Zwaagwesteinde, vier dagen later op dinsdag 24 november uit  tegen Broekster Boys. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur. Op zaterdag 28 november wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Rottevalle. Aanvang 14.30 uur.

Anjum – Opende: 4-0
Scheidsrechter: M.T.R. van Eijden