VV Anjum komt tekort tegen VV Dokkum · Foto('s):

VV Anjum komt tekort tegen VV Dokkum

zondag 17 februari 2019

Zaterdagmiddag stond de derby tussen VV Anjum en VV Dokkum op het programma. Dokkum wist deze wedstrijd te winnen en doet hiermee goede zaken in de onderste regionen van de 3e klasse B: Eindstand 2-3. Dokkum kende een goed begin van de wedstrijd met direct een grote kans. Anjum nam hierna het heft in handen. Na een mooie combinatie belandde een schot van Brandt Schaap in de handen van Merwin van der Werff. Anjum opende de score na een kwartier. Een voorzet van Wiebe Wessel Bos werd door Stephan Overkempe binnengekopt, 1-0.

Een schot van Marco van Dijk bleek een prooi voor Lolke Dijkstra, en een schot van Arjen Schregardus ging net naast de Dokkumer goal. Een vrije trap van Cerdie Benjert werd hard en laag buiten het bereik van Lolke Dijkstra binnen geschoten, 1-1. Tien minuten voor de rust kwam Anjum weer op voorsprong nadat een vrije trap van Pope Bauke Holwerda door Wiebe Wessel Bos binnen werd gekopt, 2-1. Anjum wist niet lang te profiteren, want even later kende scheidsrechter Brinkman aan Dokkum een penalty toe. Martijn Jongeling schoot hard binnen, 2-2.

Dokkum kwam scherp uit de rust. Martijn Jongeling wist de Anjumer verdediging van zich af te schudden, echter bleek Lolke Dijkstra een goede sta in de weg en voorkwam met een uitstekende reflex de voorsprong van Dokkum. Even later werd een voorzet van Martijn Jongeling door Lolke Dijkstra attent over getikt. Anjum doet iets terug. Een schot van Jan Tijtsma belandde recht in de handen van Merwin van der Werff, een voorzet van Gerwin Dijkstra werd door een Dokkumer verdediger in de handen van de eigen doelman geschoten. Anjum ging achterin één-op-één spelen waardoor Dokkum de ruimte kreeg. In de counter wist Dokkum hiervan te profiteren, Jordi Minnema schoot de bal hard buiten het bereik van Lolke Dijkstra binnen, 2-3. Een schot van Bert Zijlstra werd met uiterste krachtsinspanning van Mervin van der Werff tot corner verwerkt, en een uitstekende reflex van dezelfde keeper voorkwam de gelijkmaker van Stephan Overkempe. Tien minuten voor tijd bracht Anjum zijn laatste wissel binnen de lijnen. Na een lange blessure- en herstelperiode van meer dan een jaar verscheen Johan Boersma weer op het veld. Even voor tijd kreeg Johan Boersma de kans op de gelijkmaker, maar de voorzet van Jan Tijtsma werd net naast gekopt. Zaterdag 23 februari speelt Anjum op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum tegen Kollum. Aanvang: 14:30 uur.

Scoreverloop:

15’  1-0: Stephan Overkempe (VVA)

30’  1-1: Cerdie Benjert (DOK)

37’  2-1: Wiebe Wessel Bos (VVA)

39’  2-2: Martijn Jongeling (DOK), Pen.

73’  2-3: Jordi Minnema (DOK)

Scheidsrechter: Dhr. R. Brinkman