Anouska Koster wint vierde rit Ardeche

Maandag 16-09-2019
FRANKRIJK - Goed nieuws uit Frankrijk. Na een hele dag in de ontsnapping heeft Anouska Koster uit De Westereen een prachtige ritzege geboekt.

In de vierde etappe van de Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche wachtte er opnieuw het nodige klimwerk op de rensters. Onderweg naar Mont-Boucher-sur-Jabron wachtten er twee klimmen van eerste en twee van tweede categorie op de rensters.

Al vroeg in de etappe trok Anouska op avontuur met een omvangrijke kopgroep. Zij kregen de zege van het peloton en mochten vechten voor de ritzege. Ondanks diverse versnellingen in de slotfase bleef de kopgroep bij elkaar en moest een sprint de beslissing brengen. Op een technische aankomst was Anouska de snelste. Feest dus in Frankrijk!

“Wauw, eindelijk heb ik die felbegeerde zege binnen! Ik voelde dat er iets moois aan zat te komen. Vandaag trokken we met een mooi groepje op pad. We werkten goed samen en waren ongevaarlijk voor het klassement van Marianne. Dus kregen we ook de ruimte. Dat ik het dan af kan maken is natuurlijk fantastisch”, liet Anouska na de etappe weten.

In aanloop naar de technische aankomst was ploeggenote Birgitte van goudwaarde voor Anouska. “Ik had het geluk dat mijn ploeggenootje Birgitte Andersen ook in de kopgroep zat. Zij heeft zoveel werk voor mij verricht tijdens de rit en zeker in de finale. Birgitte hield het tempo hoog en haalde enkele vluchters terug. Ze zette mij fantastisch af voor de laatste meters. Ik koos het goede wiel en kwam er op de technische aankomst op het juiste moment uit. Het is zo fijn om te kunnen winnen in het shirt van Team Virtu. Ik kan ze op deze manier terug betalen voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Supermooi”, stak Anouska de loftrompet over haar ploeg.

Op het ritpodium kreeg Anouska gezelschap van de Tsjechische Jarmila Machacová en de Wit-Russische Hanna Tserakh. Naast de zegebloemen kreeg Anouska een kleurrijke ‘winnaarstrui’ overhandigd, een mooi aandenken voor in de prijzenkast.

terug naar overzicht
Anouska Koster wint vierde rit ArdecheVolledig verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Anton Vos/ Cor Vos

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie