ASC start competitie met ruime overwinning op Boerakker · Foto('s):

ASC start competitie met ruime overwinning op Boerakker

maandag 24 september 2018

Zaterdag 22 september stond voor ASC de openingswedstrijd van het seizoen op het programma, deze was in en tegen Boerakker. ASC begon voortvarend, en kreeg in de openingsfase al wat kleine kansjes. Na 10 minuten viel de eerste, onvermijdelijke treffer voor ASC, het was Sietse Hofstede die Han Zwart voor het doel vond en die wist de 0-1 binnen te werken.

ASC hield een overwicht, en na 19 minuten was het wederom Han Zwart die doel trof, deze keer op aangeven van Tamme de Boer, en was het 0-2. Boerakker leek heel even op te leven, maar verder dan een schot op de lat kwam het eerst niet. De 0-3 kwam in de 38e minuut van Tamme de Boer, die zijn inzet nog bijna gekeerd zag door de doelman van Boerakker. De 0-4 voor ASC, in de 44e minuut, werd ingeleid door een prima crosspass van Tamme de Boer op Sietse Hofstede die Han Zwart bediende, en hem zijn derde doelpunt van de middag zag maken. Op slag van rust deed Boerakker iets terug, na niet adequaat uitverdedigen van ASC, was het Willem Pieter Wouda die met een schot in de kruising de doelman van ASC kansloos liet en de 1-4 ruststand op het scorebord zette. Na de rust kwam ASC erg sterk uit de startblokken.

Het was Jelmer Sijens die na de aftrap vanaf de eigen helft oprukte en Han Zwart aanspeelde, die op zijn beurt de verdedigers en de doelman van Boerakker kansloos liet en de 1-5 voor ASC scoorde. Nog geen 2 minuten later was het alweer raak voor Han Zwart, deze keer op aangeven van Tamme de Boer, werd het 1-6 voor ASC na 48 minuten spelen. De koek voor ASC en voor Han Zwart was hiermee echter nog niet op, want in de 50e en 54e minuut maakte Han Zwart zijn zesde en zevende treffer van de middag en was het 1-8 voor ASC. Na de 1-8 was de schwung er wat uit, en bleef Boerakker een monsternederlaag bespaart. Pas in de 88e minuut was het Marco de Haan die met een fraaie lob, de 1-9 voor ASC maakte, dit werd tevens de eindstand. Een mooi begin van de nieuwe competitie voor de mannen uit Augustinusga, Surhuizum en omstreken. De volgende wedstrijd speelt ASC 1 op zaterdag 29 september op eigen terrein tegen ONR 1, aanvang 14.00 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00