AUDIO: Cultuuractie: Bord voor je kop! · Foto('s): PeerGrouP
  PeerGrouP

AUDIO: Cultuuractie: Bord voor je kop!

vrijdag 14 augustus 2020

FRYSLAN – Het geld voor cultuur in Nederland wordt oneerlijk verdeeld. De regio’s krijgen beduidend minder dan de Randstad. De minister en het Fonds Podiumkunsten lijken daarmee ongevoelig voor de signalen buiten de Randstad. Slechts 2% van het cultuurbudget voor producerende instellingen gaat naar het Noorden en het Oosten krijgt zelfs helemaal niks van het Fonds. In tegenstelling tot 54% van het budget dat naar Amsterdam gaat.

Door deze verdeling en bezuinigingen in de sector dreigt PeerGrouP, hét locatietheatergezelschap van Noord-Nederland, dat al ruim vijftien jaar ondersteund wordt door het Fonds Podiumkunsten, te verdwijnen. En dat met een positief advies van het Fonds op de aanvraag voor de periode 2021 – 2024.

Daarom komt de PeerGroup in actie. RTV NOF sprak hierover met Dirk Bruinsma. “Nei tweintich jier steun van het Fonds Podium krigen wy ynienen berjocht dat it stopt. Wy besykje de polityk yn beweging te krijen en der binne ûnder oare al keamerfragen stelt troch it CDA. Fierder ha wy de ludieke aksje #BORD VOOR DE KOP. ” U kunt deze actie steun door een foto van jezelf te maken met een bord voor je hoofd en deel deze op de sociale media met de verwijzing #bordvoordekop. “Ferskillende foarstellingen spesjaal rjochte op Noard Nederlân kinne wy de kommende jierren no net mear útfiere.”

Luister hier naar het gesprek met Dirk Bruinsma van de PeerGroup

AUDIO: Cultuuractie: Bord voor je kop! · Foto('s): PeerGrouP
  PeerGrouP

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?