AUDIO: ‘De wolf? Die hoort hier niet!’

Zaterdag 23-06-2018
AUGSBUURT - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een wolf (hoogstwaarschijnlijk) slachtoffers gemaakt tussen Rinsumageast en Aldtsjerk. Eén schaap werd daar dood aangetroffen. Ook zijn meerdere gewonde schapen aangetroffen. Het Faunafonds heeft het DNA in onderzoek om te kijken of het daadwerkelijk gaat om een wolf in onze regio.

Wanneer een wolf een schaap dood bijt kan de eigenaar de schade claimen bij het Faunafonds. De eerste waarneming van de wolf in Noordoost Fryslân werd begin deze week gedaan tussen Augsbuurt en Buitenpost.

RTV NOF ging de straat op in de Weekend Nieuwsshow om de meningen van het publiek te peilen. ‘Het is niet leuk! De wolf? Die hoort hier niet’, was een veelgehoorde reactie. Anderen denken aan het gevangen nemen van de wolf. ‘Je moet ze in ieder geval niet tegenkomen’. ‘Zo is de natuur’. Velen weten overigens niet wat ze van het nieuws moeten vinden. Op de Facebook-pagina van RTV NOF overheerst een andere mening: ‘afschieten’.

De dieren trekken veelal als het donker is en mijden mensen. Ze kunnen soms wel in de buurt van bebouwing komen. Het advies vanuit natuurorganisaties is dan ook om de wolf met rust te laten. Dit jaar nam het aantal waarnemingen in Nederland sterk toe, en daarmee ook het aantal meldingen van doodgebeten schapen.

 

Beluister hieronder enkele meningen die verslaggever Lisa Taekema optekende over de wolf in Noordoost Fryslân voor de Weekend Nieuwsshow.

terug naar overzicht

© Foto's: RTV NOF


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie