AUDIO: Raad Noardeast-Fryslân wil eind dit jaar plannen invulling Harddraverspark · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

AUDIO: Raad Noardeast-Fryslân wil eind dit jaar plannen invulling Harddraverspark

maandag 29 juni 2020

DOKKUM – Al jaren wordt er door de gemeente Dongeradeel gedebatteerd over een nieuwe invulling van het Harddraverspark. Vorige week werden de eerste regels geschreven aan een nieuw hoofdstuk van het langdurend verhaal over het sport- en recreatiepark. In de raadsvergadering van de nieuwe fusiegemeente Noardeast-Fryslân van afgelopen donderdag 26 juni werd door de coalitiepartijen CDA, Christen Unie, VVD, FNP en S!N een motie ingediend over de invulling Het Harddraverspark. In de Weekend Nieuwsshow gaf VVD-raadslid Anton van der Aar hier een toelichting op. Ook reageerde Joop Dijkstra, voorzitter van de kaatsvereniging Oostergo over de genomen besluiten van de politiek.

VVD raadslid van der Aar

“In onze motie hebben wij de kaders aangegeven wat er eventueel met de sport moet gebeuren, eventueel met de camping moet gebeuren en we hebben de toezegging van de wethouder dat hij voor 1 januari of zoveel mogelijk eerder komt met plannen voor de invulling van het Harddraverspark. We hebben het bij de invulling over meerdere belangen. Het Harddraverspark is een heel groot gebied. Onze mening is dat alles wat er zou moet kunnen dat ook prima kan. Alleen zullen partijen dan concessies moeten doen als je het iedereen naar de zin wil maken”, aldus van der Aar. “De ene wil de camping weg en de sport weg en de ander wil de sport behouden. Het is ook belangrijk voor een verbinding met de binnenstad. Binnenstad ondernemers kijken ook mee kan daar een mooi park komen, parkeren uitbreiden. In onze optiek is het allemaal mogelijk alleen moet er dan met een frisse blik en een frisse start naar kijken en dat iedereen ook weer gezamenlijk met elkaar om tafel gaat.”

Kaatsvereniging Oostergo

‘De gemeente is riedeleas en benammen de koälysje dy’t in moasje oannommen hat wêrtroch it proses hielendal opnij begjint, yn plak fan in beslút te nimmen oer twa prachtige plannen dy’t makke binne foar it Tolhûspark en it Hurdraverspark. De hiele ried hat him peopleje litten troch in interim wethâlder, menear van Esch, in man dy’t gjin bining hat mei ús gemeente cq regio. Earst lit hy trije senario’s opmeitsje, dy’t op 28 maaie presinteard binne. Ferfolgens is der ien fan de plannen, wêrfan wy sein ha oft wy dat in bytsje oanpasse mei doelpeallen foar vv Dokkum, in keatsfjild en in camping dan komme wy in hiel ein. En dat plan waard breed droegen. Dat ha wy oan de ried presintearre. En wat bard er ôfrûne tongersdei de plannen komme yn feite net oan de oarder. Menear van Esch stelt twa fragen: ‘Wolle jim it Harddraverspark ek oanpasse? Ja, en binne hokker kaders? Dat stiet heaks op plannen wat er earst woe. Hy hat sels plannen ûntwikkelje litten. Blykber wiene der doe gjin kaders en no seit er yn in kear ried: Binne hokker kaders moat ik plannen ûntwikkelje. Wy binne wol bliid dat dizze man 1 july ophâldt. Syn ferfanger sil mei alle partijen yn petear moatte om foar 1 jannewaris mei in plan te kommen. En dan is it mar de fraach oft der wol in beslút út komt.

Beluister hieronder het gesprek met  VVD-raadslid Anton van der Aar 

 

Beluister hieronder het interview met voorzitter van de kaatsvereniging Joop Dijkstra

AUDIO: Raad Noardeast-Fryslân wil eind dit jaar plannen invulling Harddraverspark · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?