Bad Billy Blue festival in Badhús

Woensdag 13-06-2018
Waar:
De Westereen
Wanneer:
Zaterdag 30-06-2018
Zaterdag 30 juni is het weer zover. Dit is de dag dat je naar het Badhús in De Westereen gaat om heerlijk uit je dak te gaan tijdens een zomers buitenfestival voor jong en oud.

Vorig jaar was dit festival een groot succes met veel bezoekers. Deze tweede jaarlijkse editie van het Bad Billy Blue festival is ook nu weer helemaal gratis toegankelijk. BBB festival is een supergezellig country/bluegrass/rockabilly festival met activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten waar ze aan mee kunnen doen. Vanaf 14.00 uur kunnen ze verschillende spelletjes doen zoals zaklopen, spijkerpoepen, blikgooien en zijn er verschillende springkussens. Kinderen die verkleed komen als echte cowboy, cowgirl of indiaan maken kans om een leuke prijs te winnen.

In de middag maar zeker ook in de avond kan het publiek genieten van een aantal bands onder het genot van een drankje of een hapje eten. In de Tipi kan een heerlijke cocktail worden gedronken. De bands die de muzikale omlijsting verzorgen van dit geweldig evenement staan te trappelen om op te treden.

Een bekende maar zeer gewaardeerde band die de muzikale aftrap rond 15.00 uur doet van het festival is My Old Suitcase. Deze twee mannen brengen covers van verschillende genres zoals pop, rock, blues, soul en singer/songwriter op hun eigen authentieke wijze, maar vooral met humor.

Okke en Bert van The Barnfinds laat iedereen weten wat Hillybob is, een mix van Hillbilly, 50’s R&R, blue Grass en blues. Niet alleen op een akoestische wijze maar ook elektrisch en het kan zo maar zijn dat er meer muziekvrienden op het podium staan om mee te spelen.

Bonifacius Band is als band in de sixties ontstaan en begin zeventiger jaren gestopt. Na 40 jaar hebben zij elkaar weer in de armen gesloten en zijn als ervaringsdeskundigen niet te stuiten met nummers uit hun jaren 60 en 70.

De band Rivers uit Amsterdam is beïnvloed door artiesten als Alison Krauss, Kacey Musgraves en Taylor Swift. Zangeres Annika IJdo woonde een korte tijd in Memphis, een periode waar veel van de songs naar teruggrijpen. De bandleden van Rivers studeerden aan verschillende conservatoria en raakten bevriend door hun gedeelde liefde voor country. Het gebruik van authentieke country /bluegrass instrumenten als banjo, dobro en pedalsteel geven de liedjes een organische en pure sound.

‘Give me a Downbeat, Maestro.’ De band Downbeat Maestros band dankt zijn naam aan Ronnie Dawsons alltime rockabilly-hit Action Packed. De Friese viermansformatie heeft op tributeshows van Elvis en Cash al samengespeeld met Highway 54 en Billy Benton & The Birddogs. De bandleden besloten hierna hun muzikale skills samen te voegen, compleet met Doghouse Bass, Telecaster ’52, strakke drums en zang. Maak je klaar voor some good old ’50 roots, rockabilly dirty blues en rockin’ surf music bij het slot van dit buitenfestival.

Poppodium Badhús, Sportloane 2b De Westereen

Festival: zaterdag 30 juni 2018 van 14.00 tot 23.00 uur

Entree: GRATIS

terug naar overzicht
My Old SuitcaseThe Barnfinds
© Foto's: Bauke Monsma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie