Basketballers Arrows stellen derde plaats in 2e divisie veilig

Zondag 10-03-2019
DOKKUM - Afgelopen zaterdag speelden de heren onder de 22 van basketbalvereniging Arrows tegen Red Giants uit Meppel. De vorige wedstrijd was nog teleurstellend verloren tegen dit team en dus moest er wat recht gezet worden. Door omstandigheden konden beide teams niet over eren aantal belangrijke spelers beschikken. Bij Meppel was de coach op non actief gesteld en daardoor hadden een paar spelers besloten ook niet af te reizen. Bij Arrows miste aanjager Tjibbe de Jong door een blessure.

Wel kon Arrows voor het eerst sinds ruim twee jaar beschikken over Rinse Alkema. Door ziekte was zijn strijd de afgelopen drie jaar op een ander vlak en zijn rentree werd al twee keer uitgesteld. Voor dit vriendenteam dat al 8 jaar met elkaar optrekt was dit misschien wel het hoogtepunt van het seizoen. Zijn score in het derde kwart was in ieder geval een kippenvel momentje wat terecht uitbundig gevierd werd.

De wedstrijd zelf had een bijzonder scoreverloop. Waar normaal Tjibbe door zijn energie erg bepalend is voor dit team moesten ze nu zoeken naar een nieuwe balans. In aanvallend opzicht werd deze rol door Jacob van der Pas vervuld, maar verdedigend was het nog even zoeken. Elk gaatje wat door de Arrows geslagen werd, werd direct gedicht door Red Giants en zo bleef het tot de rust op en neer gaan, maar Arrows steeds als bovenliggende partij.

Het gaatje na rust werd direct gedicht, maar daar bleef het bij. Een tussen spurt van 14-0, met als hoogtepunt de score van Rinse, was de opmaat naar een fantastische eindfase. Red Giants had geen grip meer op de ontketende Arrows en met geweldig spel wonnen ze de wedstrijd 88 -59. Door de overwinning staat Arrows op een stevige 3e plaats in de competitie. Op 30 maart om 19.15 uur  in sporthal De Doelstien in Dokkum speelt Arrows thuis tegen MBCA uit Amstelveen.

terug naar overzicht
BV Arrows vs Red GiantsBV Arrows vs Red GiantsMeer info en foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Tim Groeneveld, timsfotos.nl


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie