Be Quick Dokkum bedwingt Noordscheschut · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum bedwingt Noordscheschut

zondag 07 oktober 2018

Het herfstzonnetje was een goede voorspeller voor de einduitslag van de wedstrijd Noordscheschut – Be Quick Dokkum. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd trok Be Quick de wedstrijd definitief over de streep met 2-3. Een fraaie actie van Rudolf Banga en een voorzet die Janco Wiersma binnen tikte leverde de bevrijdende driepunter op. Be Quick begon de wedstrijd fris tegen Noordscheschut.

Vorig seizoen werd tegen hier geen punt gehaald, maar van enige vrees was geen sprake. De eerste helft was het Be Quick dat de wedstrijd dicteerde en voortdurend de vrije ruimte achter de verdediging opzocht. Een mooie kopbal van Aldert Hietkamp tegen de paal was één van de vier opgelegde kansen die Be Quick kreeg. De aanvallende aspiraties van Noordscheschut werden door een agressief spelend Be Quick in de kiem gesmoord en keer op keer met goed combinatie voetbal omgezet in een aanval. Ook lukte het Be Quick een aantal keren om met een lange bal de tegenstander op snelheid te kloppen, maar ook deze kansen werden niet in een doelpunt omgezet.

Na 36 minuten kreeg Be Quick loon naar werken. De goed spelende Piet Raap speelde Frits Veenema op de punt van de zestien in en Frits stuurde met een mooie beweging zijn verdediger het bos in. De bal verdween fraai in de kruising 0-1. Negen minuten later tekende Ynte Koopal met een omhaal de 0-2 aan. In de tweede helft kwam er aan ander Be Quick uit de kleedkamer. Noordscheschut zette alles in om de achterstand te slechten en hun eerst punt van deze competitie binnen te halen. Hierbij werd de aanvalsopzet van Be Quick vroeg gestoord en hanteerden zij vaak de lange bal. Er sloop wat onzuiverheid en onzekerheid in het spel van Be Quick. Ton Kamping bracht het verschil terug naar 1-2 halverwege de tweede helft.

Be Quick hernam het initiatief in de wedstrijd en kreeg opnieuw kansen. Aldert Hietkamp werd na een  uitbraak neergehaald door Danny Bouwman, die met rood kon vertrekken. Ook met 10 man lukte het Noordscheschut om Be Quick pijn te doen. Rijnald Vos wist te profiteren van miscommunicatie in de defensie en maakte met een droog schot de gelijkmaker 2-2. Be Quick herpakte zich toch op knappe wijze door uit de duels te blijven en voetballend de weg naar de goal te vinden. Dit is niet alleen een goede prestatie in termen van voetbal, maar op het mentale vlak ook knap! Volgende week de derby van Noordoost Fyslân: Be Quick Dokkum – Broekster Boys.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00