Be Quick Dokkum bekert verder na winst op Akkrum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum bekert verder na winst op Akkrum

zaterdag 10 november 2018

Be Quick gaat verder in de bekerstrijd dankzij een 5-1 winst op zondag derdeklasser Akkrum. Na een verrassende 0-1 ruststand,stelden de Dokkumers orde op zaken. De overwinning was verdiend, maar de gasten verdienden ook een compliment, want ze gaven een uur lang prima partij.

Be Quick kreeg al snel een fraaie kans op de openingstreffer. Rudolf Banga had echter net iets te veel tijd nodig, waardoor keeper Michel Geertsma redding kon brengen. Be Quick had een veldoverwicht, maar het tempo was te laag om echt gevaarlijk te worden. Akkrum beet van zich af met een goed afstandsschot en werd ook gevaarlijk na een zwakke terugspeelbal van één van de Dokkumers. Drie minuten voor rust had Jouke-Jan Schaap de 0-1 op zijn schoen. Geheel vrijstaand strandde hij echter op keeper Eelke Kooistra. Op slag van rust viel de openingstreffer alsnog. De sterk spelende Marco Biegel had een mooie versnelling in huis en hij rondde zijn eigen actie fraai af, 0-1.

Akkrum kwam na de rust goed uit de kleedkamer. Het kreeg een aantal hoekschoppen en Be Quick mocht niet klagen dat het niet verder achterop raakte. Na de goede start nam Be Quick het initiatief volledig over en het creëerde kans op kans. Na een kwartier bracht verdediger Marcel van der Meulen de score in evenwicht, 1-1. Daarna was het Frits Veenema, die met een aantal prima acties de wedstrijd besliste.

Zowel de 2-1 als de 3-1 kwam van zijn voet. Ook de 4-1 stond voor een deel op zijn conto, alleen had hij daarbij Janco Wiersma nodig, die de rebound attent verzilverde. In de voorlaatste minuut voltooide Veenema zijn fraaie hattrick, want ook de 5-1 nam hij voor zijn rekening. Direct daarna floot de prima leidende scheidsrechter Bryan Huizinga voor het eindsignaal. Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen koploper HZVV uit Hoogeveen. De trotse lijstaanvoerder (vorig jaar nog hoofdklasser!) heeft nog geen punt verspeeld.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00