Be Quick Dokkum bekert verder na winst in Twijzel

woensdag 08 november 2017

Be Quick heeft een royale bekerwinst behaald tegen derdeklasser SC. Twijzel. In een mooie en sportieve wedstrijd tussen twee aanvallend ingestelde teams kregen de toeschouwers maar liefst tien doelpunten voorgeschoteld. Be Quick wist met 2-8 te winnen op het fraaie nieuwe kunstgrasveld in Twijzel. De thuisclub kwam te kort tegen de Dokkumer eersteklasser, maar toonde wel durf en potentie door te blijven voetballen. Vooral in de eerste helft deed het elftal van trainer Dick Groen heel goed mee.

Al na twee minuten viel de eerste treffer. Aldert Hietkamp schoot van afstand raak. De tweede treffer kwam van de voet van Richard Kempenaar na een mooie assist van Rindert Ykema. Na ongeveer een half uur kreeg de thuisclub de eerste kans, maar de bal verdween naast het doel. Een paar minuten later scoorde Johannes van der Meulen met een indraaiende bal in de verre hoek, 1-2. Nog voor rust kwam Be Quick op 1-3 dankzij een prachtige vrije trap van Janco Wiersma.

Na de rust gingen de Dokkumers voort op de ingeslagen weg en domineerden de wedstrijd met prima veldspel in een vrij hoog tempo. Het werd uiteindelijk 2-8 door treffers van Hietkamp (2) Wiersma, Rudolf Banga en Aron Beintema. De laatste was van grote schoonheid. Beintema schoot van grote afstand in de rechterbovenhoek. Voor de thuisclub was Johannes van der Meulen nog eenmaal succesvol.

Bij Be Quick kregen een aantal jonge talentvolle spelers speelminuten van trainer Henk Konings. In de defensie speelde Koen Blom een verdienstelijke wedstrijd en in de slotfase maakte Frits Veenema zijn debuut in de hoofdmacht van Be Quick.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00