Be Quick Dokkum doelpuntloos gelijk tegen Drachtster Boys · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum doelpuntloos gelijk tegen Drachtster Boys

zaterdag 08 december 2018

Na een eerste helft zonder echte hoogtepunten,volgde een levendige tweede helft met kansen voor beide doelen. De wedstrijd bleef onbeslist en dat deed uiteindelijk wel recht aan het wedstrijdbeeld over de volle negentig minuten. In de eerste helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Drachtster Boys had iets meer balbezit en voetbalde iets gemakkelijker, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Vlak voor rust soleerde Be Quick verdediger Aron Beintema fraai langs een aantal spelers en zijn knappe afstandsschot verdween maar net over het doel van keeper Emile Peters.

In de tweede helft kwam de wedstrijd echt los en werden veel meer risico’s genomen. Be Quick aanvaller Frits Veenema kreeg al vrij snel een prima kans, maar zijn inzet verdween naast het doel. Nog in dezelfde minuut had het ook 0-1 kunnen zijn, maar de gasten wisten de mogelijkheid vanaf de rechterkant niet te benutten. In de zestigste minuut was Jan Jaap de Boer gevaarlijk met een prima vrije trap, maar keeper Peters tikte de bal over de lat. Ondertussen liet Drachtster Boys zich ook niet onbetuigd en met een kansrijke kopbal was het dicht bij een treffer, maar keeper Eelke Kooistra redde fraai. De wedstrijd bleef boeien, het spel ging snel op en neer en beide teams gingen volop voor de winst. De gasten hanteerden veelvuldig de lange bal, maar hadden moeite om de aanvallers op de juiste manier in stelling te brengen.

De Be Quick verdediging, onder leiding van de uitstekend spelende Ynte Koopal, hield prima stand en topschutter Rob Schokker werd volledig aan banden gelegd. In de slotfase werden de Drachtsters gevaarlijk via Aziz Geyik, maar Kooistra redde opnieuw uitstekend. In de laatste vier minuten kreeg Be Quick nogkansen op de volle winst. Een schot van Aldert Hietkamp werd knap gepakt door keeper Peeters en ook Richard Kempenaar schoot gevaarlijk op het doel. In de extra tijdleek Be Quickde volle winst te pakken. De prima spelende Frits Veenema omspeelde de keeper, maar zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Zo bleef het 0-0. Be Quick maakt met dit gelijkspel een einde aan de serie nederlagen en kan terugzien op een verdienstelijkresultaat, dat zeker hoop biedt voor de uitwedstrijd in Steenwijk tegen Olde Veste 54. De supporters zullen deze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop zeker niet willen missen.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00