Be Quick Dokkum in tweede helft onderuit in Harlingen · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum in tweede helft onderuit in Harlingen

zondag 17 maart 2019

Be Quick heeft de belangrijke wedstrijd tegen concurrent en tevens staartclub Zeerobben met 2-0 verloren. De beide doelpunten vielen na rust. Vanwege blessures, een schorsing en andere verplichtingen, moest trainer Henk Konings opnieuw flink sleutelen aan zijn basisteam.

Al na één minuut had Be Quick een voorsprong kunnen nemen. Janco Wiersma kwam vrij voor keeper Jacob de Vries, maar de fraaie kans werd niet verzilverd.Het spel golfde op en neer en de teams waren voor rustvrij goed aan elkaar gewaagd. De schuin over het veld staande wind zorgde soms voor vreemde effecten maar ook voor opvallend veel balverlies aan beide kanten.

Na twaalf minuten kreeg Zeerobben de eerste kans, maar keeper Eelke Kooistra redde prima. In het verdere verloop van de eerste helft kreeg Zeerobben nog een paar kansen, maar Kooistra onderscheidde zich opnieuw en voorkwam daarmee een voorsprong van de thuisclub. Dylan Drent schoot vlak voor rust nog gevaarlijk voorlangs en een harde pegel van zijn voet belandde in de handen van Kooistra.

Na de rust had Be Quick de wind iets meer in de rug, maar dat leverde geen voordeel op. Integendeel, Zeerobben nam direct het initiatief en Be Quick had geen voldoende grip meer op de wedstrijd. Na vijf minuten kwam de thuisclub via David van der Pol op 1-0. Be Quick probeerde de schade te herstellen. De mee naar voren gekomen Ynte Koopal kopte naast uit een hoekschop van Wiersma en de laatste schoot twee minuten later hard in het zijnet.

Een kwartier voor het einde scoorde Dylan Drent vanuit de rebound de tweede treffer. Be Quick moest steeds meer terug en mocht niet klagen dat keeper Kooistra nog een tweetal sterke reflexen in huis had bij gevaarlijke schoten. Het bleef 2-0 en dat was gezien het overwicht van Zeerobben in de tweede helft volkomen verdiend.

In de tweede helft viel A-junior Rudmer Dijkstra nog verdienstelijk in en ook oud eerste elftalspeler Rick de Jong liet zien dat hij het voetballen nog lang niet is verleerd. Be Quick neemt door deze nederlaag de laatste plaats over van Zeerobben. In de komende weken krijgt de Dokkumer formatie drie thuiswedstrijden op rij. Bedum komt zaterdag als eerste naar het Tolhuispark.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00