Be Quick Dokkum MO17 Zaalkampioen van Noord Nederland

Zondag 07-01-2018
FRANEKER - Afgelopen zaterdag is Be Quick Dokkum MO17 zaalkampioen van Noord Nederland geworden. Op de finale dag in Franeker was Be Quick veel te sterk voor Meppel-Alcides (5-2), Wolvega (3-0) en Balk (3-1).  Het eindtoernooi werd gehaald door in de tussenronde met 5-0 te winnen van een andere Rayonwinnaar Drogeham.

De belangrijkste overwinning in deze zaalcyclus was tijdens de voorronde in Damwoude. Daar was de grote concurrent VIOD MO17 een directe tegenstander in de poule. De loting bracht met zich mee dat de twee favorieten in de laatste poulewedstrijd elkaar troffen.  Beide teams hadden hun eerste vier wedstrijden gewonnen en VIOD had aan een gelijk spel genoeg, vanwege een beter doelsaldo.

Waar Be Quick vier dagen eerder tijdens de finale van het Diamanttoernooi de betere was en VIOD na strafschoppen won, was het nu VIOD wat het betere van het spel had. Be Quick bleef echter continue vanuit een strakke organisatie spelen, zodat er maar weinig kansen werden weggegeven.  En anders stond gelegenheidskeeper Femke Hofstra in de weg. Femke is de verpersoonlijking van de drive van dit team om ’t maximale resultaat te halen. Op het veld voorstopper en in de zaal een keepster zonder enige vorm van frees, met goede reflexen en een ijzersterk instapmoment. Vooral haar halve slidings op tussen-beide-ballen zijn befaamd en menig spits schrikt ze hiermee af.

Zelfs de dit toernooi ijzersterk spelende oud Be Quickster Nicole van der Kooi kon haar in deze wedstrijd niet passeren. Be Quick staat bekend om haar individuele kwaliteiten en de opdracht om rustig te blijven bij een 0-0 stand  werd perfect uitgevoerd. De kansen zouden vanzelf komen. De kansen kwamen. Twee minuten voor tijd strafte Regina Visser een verdedigingsfout genadeloos af. De laatste twee minuten waren bloedstollend, maar er werd standgehouden.  Be Quick werd met een 1-0 overwinning poulewinnaar en kon via Ferwerd door naar Franeker, waar de grote beker in ontvangst mocht worden genomen door aanvoerder Marije Procee.

terug naar overzicht
Be Quick Dokkum MO17 Zaalkampioen van Noord NederlandVerslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie