Be Quick Dokkum na rust onderuit tegen Olde Veste ’54 · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum na rust onderuit tegen Olde Veste ’54

zaterdag 06 april 2019

In een gelijk opgaande eerste helft kwam Be Quick ongelukkig op achterstand, maar het kreeg daarna ook een aantal kansen. In de tweede helft was de start voor de Dokkumers, maar de treffer viel juist aan de andere kant. Daarna was het over en uit voor Be Quick en de mannen uit Steenwijk liepen vrij gemakkelijk uit naar een verdiende 0-4 overwinning.

In het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig. De teams waren aan elkaar gewaagd en gevaarlijke situaties voor de doelen bleven uit. Na een kwartier kwam Olde Veste ‘54 op 0-1. Aanvaller Rochendy Constansia strafte een foutje in de Be Quick defensie af. Daarna kreeg Be Quick een aantal kansen op de gelijkmaker. Een kopbal van Rudmer Dijkstra verdween over het doel en Frits Veenema kreeg een vrije schietkans na een aanval over rechts. Keeper Luuk Dorland redde echter prima. Vlak voor rust kwamen er nog twee kansen voor Be Quick. Aldert Hietkamp schoot over na een mooie voorzet van Janco Wiersma en Wiersma was zelf ook dicht bij 1-1 na een goede dieptepass van Ynte Koopal. De bal kon nog net naast het doel worden getikt door keeper Dorland. Ook Olde Veste’54 kreeg een aantal kansjes, maar eveneens zonder resultaat.

In de tweede helft begon het nog hoopgevend voor het team van Henk Konings. Een aantal goede aanvallen met kansrijke situaties leverden echter geen treffers op. Daarna sloeg Olde Vesta ’54 toe. De mee naar voren gekomen Kevin de Vries kopte raak na een hoekschop en toen was het afgelopen voor Be Quick. Het lukte totaal niet meer, de echte drive verdween en de gasten kregen alle ruimte om de score uit te breiden. Bas Flobbe scoorde na een uur 0-3 en het slotakkoord was voor Mehran Ali Pour Asli, 0-4. In het laatste kwartier liet Olde Veste ’54 nog een aantal kansen onbenut, zodat Be Quick een grotere afgang werd bespaard.

Be Quick is na deze nederlaag, maar ook na het verlies van naaste concurrent Gorecht, nog steeds niet kansloos voor een plek in de nacompetitie. Zaterdag speelt Be Quick in Drachten tegen Drachtster Boys. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00