Be Quick Dokkum pakt punt tegen Gorecht

zondag 03 december 2017

Het leek lang een doelpuntloos gelijkspel te worden. Het venijn zat echter in de staart van een wedstrijd, die helemaal geen 0-0, maar eerder iets van een 4-4 eindstand had verdiend.

Be Quick leek zo’n drie minuten voor het einde de winnende treffer te hebben gemaakt, maar Gorecht maakte in blessuretijd toch nog gelijk, zodat er uiteindelijk een 1-1 eindstand kwam. Over de hele wedstrijd gezien was dat een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar voor de Dokkumers een wat zuur gevoel, immers de drie punten leken al in de kofferbak te zitten.

In het eerste deel van de eerste helft had Be Quick een overwicht en het kreeg een paar kansen. Richard Kempenaar en Aldert Hietkamp waren beide gevaarlijk. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd en kwam Gorechtdreigend voor het doel van keeper Eelke Kooistra. Be Quick was gewaarschuwd en het had heel veel geluk toen een inzet van Jos Lamain via de lat en twee keer de binnenkant van de paal toch nog uit het doel caramboleerde. Vlak voor rust raakte de thuisclub opnieuw de paal en aan de andere kant was Richard Kempenaar kansrijk vlak voor het doel.

Na de rust was Aldert Hietkamp direct gevaarlijk met een vrije kopbal die over het doel verdween. Gorecht kreeg daarna twee kansen op rij; de eerste verdween over het doel en de tweede kans werd knap geblokt door Be Quick verdediger Geert Kroodsma. Na het sterke kwartier van de thuisclub nam Be Quick het initiatief weerover en het kreeg via de rechterkant twee kansen. Rudolf Banga kwam goed los van zijn verdediger maar schoot voorlangs en miste even later een prima kans vlakbij de eerste paal. Ondertussen had Folkert van Dongera pech met een goed schot dat net naast het doel verdween.

Naeen tweetal kansen over en weer kwam de bijzondere slotfase. Scheidsrechter F. Assink bestrafte een handsbal van een Gorecht verdediger met een strafschop. Rudolf Banga benutte detoegekende elfmetertrap koelbloedig, 0-1. Daar, waar in de vorige wedstrijden een punt verdiend was, maar de beloning niet kwam, leek nu een mooie driepunter voor de Dokkumers in het verschiet. Diep in blessuretijd liep het echter toch nog anders. Be Quick leed onnodig balverlies op het middenveld en dat kwam het team van Henk Konings duur te staan. De aanval over links eindigde bij Jos Lamain, die hard en doeltreffend uithaalde en daarmee toch zijn (belangrijke) treffer maakte, waar hij in de eerste helft zo dichtbij was geweest.

Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Blauw Wit ’34. Een fraaieaffiche die in het verleden wel vaker op het programma heeft gestaan. Er zullen ongetwijfeld veel toeschouwers getuige willen zijn van de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00