Be Quick Dokkum schiet te kort in Groningen · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum schiet te kort in Groningen

zaterdag 10 maart 2018

Be Quick heeft in Groningen met 3-0 verloren van staartclub VV. Groningen. De winst van de thuisclub was beslist verdiendDaar waar de Groningers‘de ziekenboeg’ weer langzaam zien leeglopen is bij Be Quick juist het aantal afwezigen weer toegenomen. Nu de thuisformatie weer beschikt over de dragende spelers, lijkt het met het huidige potentieel een serieuze kans te maken in de race tot lijfsbehoud in de eerste klasse.

In de eerste twintig minuten werden mooie duels uitgevochten, maar van beide kanten werden geen echte kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft was de thuisclub voor het eerst echt gevaarlijk. Be Quick keeper Eelke Kooistra redde eerst heel knap met zijn voet en direct daarna ranselde hij een gevaarlijkekopbal uit de hoek. Be Quick deed vervolgensiets terug met een klutsbal en een dreigende situatie uit een hoekschop. De verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisclub kwam nog voor rust. De sterke en snelle linkervleugelverdediger Erik Lourens kwam goed door tot bijna de achterlijn en zijn strakke voorzet werd knap binnen getikt door Tim van der Molen.

Na de theepauze was de eerste kans voor Be Quick. Janco Wiersma kwam alleen voor keeper Ivan Landlust, maar de ervaren sluitpost wist de gelijkmaker te voorkomen. De thuisclub ging vervolgens op jacht naar de 2-0 en vooral de snelle en balvaardige Virgil Muller bezorgde de Be Quick defensie handen vol werk. Rond de 60e minuut viel de belangrijke tweede treffer. Vanaf links werd de bal voor het doel gebracht door Muller en bij de tweede paal kopte de vrijstaande verdediger Danny Harms de bal in de rechterhoek.

Dat leek al de beslissing, ware het niet dat de thuisclub bewust of onbewust wat gas terug nam en Be Quick de kans gaf om weer terug te komen in de wedstrijd. Be Quick wist in deze fase echter niet te profiteren en verloor vooral op het middenveld de slag, ondanks het harde werken van de onvermoeibare Aldert Hietkamp. Janco Wiersma kreeg na een slordigheidje in de defensie nog een mooie kans, maar hij wist deze niet te verzilveren. In de slotfase viel uiteindelijk nog het derde doelpunt. Tim van der Molen scoorde zijn tweede treffer en bepaalde de eindstand op 3-0.

Groningen pakte hiermee drie belangrijke punten en Be Quick mag zich in de komende week herstellen van deze nederlaag. Eerst speelt het dinsdagavond in Oenkerk de 1/8 finale van de beker tegen Trynwalden zo 1en zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Zeerobben.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00