Be Quick Dokkum speelt gelijk tegen ‘d Olde Veste ’54 · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum speelt gelijk tegen ‘d Olde Veste ’54

zaterdag 17 februari 2018

Be Quick heeft in Steenwijk verdienstelijk gelijkgespeeld tegen het op de vierde plaats staande Olde Veste ’54. Het doelpuntloze duel verdiende niet echt een winnaar. Beide keepers speelden een opvallende rol. In de eerste helft onderscheidde Tom Holleboom zich met een fantastische redding, na een kopbal van de uitblinkende Be Quick verdediger Ynte Koopal. Een paar minuten voor het eindsignaal wist Be Quick keeper Eelke Kooistra spits Pim ter Voorde met een fabuleuze redding van scoren af te houden.

In de eerste helft had de thuisploeg steeds een klein overwicht. Be Quick had moeite om echt grip te krijgen op de wedstrijd en vooral op het middenveld waren de gastheren voetballend beter. Na een kwartier kreeg Be Quick de eerste kans. Een mooie vrije trap van Richard Kempenaar werd prachtig ingekopt door de mee naar voren gekomen Ynte Koopal, maar de redding van de sluitpost was bijzonder fraai. Olde Veste’54 kreeg na een half uur spelen de eerste mogelijkheid, maar de snel uit het doel komende Kooistra was attent.

Na de rust was Gert Jan Koopmans gevaarlijk met een schot van afstand. Olde Veste ’54 deed al snel iets terug via de snelle Rochendy Constancia. Zijn ingeschoten bal schampte de bovenkant van de lat en Be Quick kwam met de schrik vrij. Zo rond de 60e minuut kreeg Olde Veste ‘54 opnieuw een kans na een foutje in de verdediging van de Dokkumers. De ingeschoten bal ging echter rakelings voorbij de tweede paal. Zo halverwege de tweede helft begon Be Quick meer aan te dringen en het kreeg ook een overwicht. Een paar snelle aanvallen waren dreigend, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. De spanning nam gaandeweg de tweede helft steeds meer toe en beide elftallen probeerden de wedstrijd nog naar zich toe te trekken.

In de slotfase stond Be Quick nog bijna met lege handen, maar keeper Eelke Kooistra wist de inzet van de volkomen vrijstaande Pim ter Voorde met een fantastische reflex tegen te houden. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0. Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Blauw Wit ’34.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00