Be Quick Dokkum stelt ernstig teleur tegen Zwaagwesteinde

Zaterdag 15-02-2020
DOKKUM - Er viel zaterdagmiddag geen enkel doelpunt op het Tolhuispark. Bij winst had Be Quickprima zaken kunnen doen, want deconcurrenten Marum en Stiens verloren. Zwaagwesteinde koesterde het onverwachte punt, al had het wel de pech dat de andere tweestaartclubsde volle buit pakten.

Be Quick moest het spel maken en daar had het veel moeite mee. Rindert Ykema kreegtweemogelijkheden en Friso Sterrenburg en Remco de Graaf schoten beide over het doel. Gert Jan Koopmans leek van afstand raak te schieten, maar zijn bal werd nog van richting veranderd.

Naarmate de eerste helft vorderde werd steedsduidelijker dat Be Quick moeilijk een opening kon vinden in de verdediging van de gasten.Het slaagde er niet in om collectief druk te zetten op de verdediging van de tegenstander. De linies sloten te weinig aan, het ontbrak aan creativiteit maar ook aan agressie enin de voorste linie werden de aanvallers simpel afgetroefd in de duels. Na de rust een identiek wedstrijdbeeld. Be Quick was sterker en hadveel balbezit, maar er was opnieuw te weinig stootkracht richting het doel van Zwaagwesteinde. De gasten kwamen er spaarzaam uit, al was de aanval over rechts via Lars Rozema niet ongevaarlijk.

Na ruim een uur spelen kreeg Be Quick na een fraaie aanval een kans op 1-0. Koopmans kreeg de bal goed aangespeeld, maar hij schoot voorlangs. Zo rond de zeventigste minuut kreeg Louwrens Wagenaar zijn tweede gele kaart (en dus rood) en moest Zwaagwesteinde verder met tien man. Be Quick zette nog maar eensextra aan en het begon de verdediging van Zwaagwesteinde te bestoken met opportunistisch spel.

Veel ballen kwamen hoog voor de pot, maar echt gevaarlijk werd het zelden en dat was ook zeker de verdienste van de gasten. In de laatste tien minuten werd de druk nog meer opgevoerd, Zwaagwesteinde wankelde en Ykema raakte nog de paal en was net te laat bij een voorzet vanaf de rechterkant.
Zo eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 en dat voelde voor Be Quick als een nederlaag. De eerstvolgende competitiewedstrijd is over drie weken in Surhuisterveen tegen ’t Fean ’58.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

terug naar overzicht
Be Quick Dokkum stelt ernstig teleur tegen ZwaagwesteindeBe Quick Dokkum stelt ernstig teleur tegen ZwaagwesteindeVerslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Lammert Damsma

Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie