Be Quick Dokkum stelt teleur in Haren

Zondag 04-11-2018
HAREN - Na een prima competitiestart moest Be Quick zaterdag voor de tweede keer op rij genoegen nemen met een nederlaag. Halverwege de wedstrijd stond Gorecht al op een riante 3-0 voorsprong. Be Quick herstelde zich in de tweede helft, maar wist niet te scoren.

In de eerste helft was Gorecht in alle opzichten de bovenliggende partij. Be Quick speelde erg matig en de echte drive om te willen winnen leekte ontbreken. Al na ruim tien minuten scoorde aanvoerder Thijs Hekman de openingstreffer. Na een hoge voorzet van links mocht hij ongedekt binnen tikken bij de tweede paal. Be Quick liep achter de feiten aan en creëerde veel te weinig. Een vrije trap van Janco Wiersma was gevaarlijk, maar de hard ingeschoten bal verdween naast het doel. Vlak voor rust stelde Gorecht orde op zaken.Eerst strafte Jos Beek een verdedigingsfout af en direct daarna scoorde Erik Setz 3-0. In feite was de wedstrijd toen al gespeeld.

Be Quick trainer Henk Konings moest in de rust ingrijpen en gelet op het spel van zijn team, kwamen er nogal wat spelers in aanmerking voor een wissel. Frits Veenema mocht de aanval versterken en Nick Keekstra werd geposteerd op het middenveld. Be Quick oogde scherper en nam veel meer initiatief. Veenema zorgde met een prachtige rush over de linkerkant voor gevaar en de 3-1 hing in de lucht. Keekstra maakte een goede indruk op het middenveld en Veenema kreeg een fraaie kans, maar de sluitpost bracht knap redding. Ook Wiersma testte de doelman, maar deze wist de hoog ingeschoten bal uit de bovenhoek te ranselen. De gewenste treffer van de Dokkumers bleef uit en in de slotfase kwam de thuisclub er nog een paar keer gevaarlijk uit. Invaller Wout van der Velde bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-0.

Een gevoelige nederlaag voor de Dokkumers. Konings was direct na afloop heel duidelijk: ‘We hebben vooral van ons zelf verloren’. Be Quick speelt zaterdag een bekerwedstrijd tegen zondag derdeklasser Akkrum. De wedstrijd op het Tolhuispark begint om 17.00 uur.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

terug naar overzicht

© Foto's: Lammert Damsma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie