Be Quick Dokkum te sterk voor Drachtster Boys · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum te sterk voor Drachtster Boys

zaterdag 10 februari 2018

Be Quick heeft titelkandidaat Drachtster Boys een royale nederlaag bezorgd. Op het Tolhuispark wisten de Dokkumers, na een ruststand van 1-0, met maar liefst 4-1 te winnen. De winst was volkomen verdiend en de gasten mochten in de laatste tien minuten niet klagen dat het uiteindelijk bij vier treffers bleef.

In het eerste halfuur waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd. Be Quick gaf verdedigend niets weg en was aanvallend o.a. gevaarlijk via Rudolf Banga en Richard Kempenaar. Drachtster Boys was dreigend met een hoekschop, maar de bal werd over gekopt. Na ruim een half uur kwam Be Quick op 1-0 na een prachtige aanval over links. De eindpass van Gert Jan Koopmans op Piet Raap was van grote schoonheid, evenals de prachtige afronding van Raap. Be Quick kreeg direct hierna nog twee kansen op rij. De prima spelende Janco Wiersma kwam twee keer voor de keeper, maar de ballen verdwenen beide in het zijnet.

Na de rust begon Be Quick furieus en de eerste kans was voor Rudolf Banga. Het prachtige schot van Banga werd via een voortreffelijke reflex van keeper Richard Strijker tot hoekschop verwerkt. Be Quick bleef aandringen en de gasten leken rijp voor een tweede tegentreffer. Folkert van Dongera kreeg een prachtkans, na goed voorbereidend werk van Gert Jan Koopmans, maar zijn inzet verdween over het doel. Een paar minuten later was het wel raak. Een uittrap van keeper Eelke Kooistra kwam bij Janco Wiersma, die keeper Strijker verraste met een verre hoge trap. De ingeschoten bal verdween via de onderkant van de lat in het doel.

Na de treffer van Wiersma leek Be Quick de wedstrijd volledig in handen te hebben, maar de aansluitingstreffer kwam toch onverwacht snel. Een vrije trap van Drachtster Boys belandde in het doel van Be Quick na een pechvolle achterwaartse kopbal van aanvoerder Folkert van Dongera in het eigen doel. Even was de hoop terug bij deDrachtsters en Be Quick had een mindere fase waarin het in de opbouw weinig klaarspeelde. Rudolf Banga kreeg nog wel een mooie kans, maar de 3-1 bleef voorlopig uit.

Ruim tien minuten voor het einde werd de wedstrijd definitief beslist. Janco Wiersma schoot opnieuw van afstand op het doel en via de onderkant van de lat caramboleerde de bal uit het doel, waarna Aldert Hietkamp er als de kippen bij was, 3-1. In de slotfase kreeg Be Quick nog een aantal mogelijkheden en de vierde treffer was dan ook een logisch gevolg. Na een snelle aanval over links scoorde Hietkamp zijn tweede treffer. De voorzet van uitblinker Janco Wiersma was bijzonder fraai.

In het Be Quick kamp werd de winst met grote vreugde begroet en Drachtster Boys zal na drie nederlagen op rij nu toch weer eens moeten winnen om in de titelrace te blijven. Be Quick reist zaterdag naar Steenwijk voor het treffen tegen Olde Veste ’54 d’

© Verslag: Meindert v/d Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00