Be Quick Dokkum verliest in blessuretijd van Winsum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest in blessuretijd van Winsum

zaterdag 09 maart 2019

Een zure nederlaag voor de Dokkumers. Na een verdiende 1-0 ruststand kreeg het team van Henk Konings voldoende kansen om afstand te nemen. Toen de mogelijkheden niet werden benut, viel de gelijkmaker aan de andere kant. In de extra tijd onderstreepte ex-prof Rogier Krohne zijn klasse met een prima kopbal, 1-2.

Al in de tweede minuut werd Be Quick gevaarlijk met een kans voor Rudolf Banga. Met de stevige wind dwars over het veld was het moeilijk voetballen. Be Quick had een klein overwicht en na een half uur viel de fraaie openingstreffer. Na een aanval via Janco Wiersma kwam de bal bij Rudolf Banga, die vervolgens Richard Kempenaar knap bediende. Kempenaar passeerde keeper Germen Bouwman met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek. In de slotminuut voor rust werd Winsum nog even dreigend, maar keeper Eelke Kooistra kon de inzet vrij eenvoudig pareren.

Na de rust werd Rick Schaaphok namens de gasten gevaarlijk met een vrije trap, maar Kooistra was opnieuw attent. Vlak daarvoor was Wiersma namens Be Quick twee keer heel dicht bij een treffer, maar keeper Bouwman redde beide keren. Driemaal is scheepsrecht zou je zeggen, en dat was bijna van toepassing. Wiersma kwam opnieuw in kansrijke positie, maar de grillige aanvaller zag zijn inzet opnieuw gepareerd door keeper Bouwman, die daarmee zijn team knap in de wedstrijd hield.

Een kwartier voor het einde viel de gelijkmaker. Op rechts speelde Krohne de bal listig in op de vrijstaande Thomas Kauw en hij zorgde met een harde diagonale schuiver voor 1-1. Vanaf dat moment nam de druk van Winsum toe en Kooistra moest fraai redden op een harde kopbal van de gasten. Toch kreeg Be Quick opnieuw een riante kans. Wiersma werd goed aangespeeld, kwam ook in scoringspositie, maar zijn ingeschoten bal verdween ruim over de lat. In de slotminuten nam de druk van Winsum nog meer toe en een aantal hoekschoppen zorgden voor gevaarlijke situaties.

Ondertussen had Aron Beintema zijn tweede gele kaart ontvangen en mocht Be Quick met tien spelers proberen het ene puntje veilig te stellen. Krohne maakte echter voor de derde week op rij zijn beslissende doelpunt en werd daarmee opnieuw het goudhaantje voor de Groningers. Be Quick treurde terecht over deze zure en onverdiende nederlaag. Zaterdag speelt het team in Harlingen tegen Zeerobben. Opnieuw een belangrijke wedstrijd. Beide teams bivakkeren in de staart van de eerste klas.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00