Be Quick Dokkum verliest in Steenwijk van Olde Veste’54 · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest in Steenwijk van Olde Veste’54

zondag 16 december 2018

Een royale en ook teleurstellende nederlaag van de Dokkumers. Na de 1-0 achterstand leek er nog van alles mogelijk, maar de snelle treffer na de theepauze was beslissend. Be Quick moest steeds meer risico’s nemen en zag de thuisclub in de slotfase uitlopen naar 4-0.

In de eerste helft waren de elftallen goed aan elkaar gewaagd. De eerste kans was voor Be Quick. Frits Veenema schoot na een mooie aanval net voorbij de tweede paal. Direct daarna was de thuisclub dichtbij 1-0, maar Eelke Kooistra lag in de baan van het schot. Aan beide kanten werden weinig echte kansen gecreëerd. Rindert Ykema kreeg na een hoekschop een vrije schietkans, maar zijn inzet was te zacht. Vlot daarna veroverde Ykema de bal tussen een aantal verdedigers en speelde knap breed op Veenema die snel moest handelen. De inzet verdween over het doel.

Na ruim een half uur kreeg de thuisclub een strafschop na een geconstateerde handsbal. De elfmetertrap belandde tot opluchting van Be Quick op de lat. Het was uitstel van executie want vlak voor rust scoorde Olde Veste ’54 de openingstreffer. Nick Kuiper schoot vanuit de draai raak. In de allerlaatste minuut leek Be Quick langszij te komen. Veenema bediende Richard Kempenaar, maar de geplaatste inzet van de middenvelder was iets te zacht, zodat keeper Luuk Dorland de bal met de vingertoppen naast het doel kon werken.

De tweede helft was nog maar amper twee minuten oud toen Be Quick de achterstand zag verdubbelen. Vanaf rechts ontsnapte Kuiper aan zijn directe verdediger en zijn voorzet werd bij de eerste paal knap binnen gekopt door Patrick de Vente, 2-0. Trainer Henk Konings bracht Janco Wiersma en Aldert Hietkamp binnen de lijnen, maar het mocht niet meer baten. De thuisclub sloeg in de laatste tien minuten nog tweemaal toe. Uitblinker Kuiper scoorde de 3-0 en in de slotminuut was Gerald Kloeten verantwoordelijk voor de vierde treffer.

Be Quick Dokkum duikelde naar de laatste plaats op de ranglijst, omdat een aantal concurrenten juist wel punten pakten. Het verschil tussen de laatste vijf teams is slechts één punt. Be Quick speelt zaterdag in Harkema tegen Harkemase Boys 2. Het betreft een tussenronde voor de bekercompetitie. Daarna is het winterstop tot half januari.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00