Be Quick Dokkum verliest inhaalduel in Bedum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest inhaalduel in Bedum

zaterdag 23 februari 2019

Het duel tussen Bedum en Be Quick is geëindigd in een 2-0 zege voor de Groningers. Be Quick moest al na ruim twintig minuten verder met tien man.Na een handsbal en een toegekende strafschop scoorde de thuisclub 2-0 en dat werd ook de eindstand.

Be Quick moest in deze belangrijke wedstrijd nogal wat aanpassingen doen vanwege blessures. Op het zonnige sportpark ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op, de elftallen waren goed aan elkaar gewaagd. Na een kwartier viel de openingstreffer  na een vlotte aanval over links. De voorzet van Soeratmin Venema werd binnengeschoten door de (te) vrijstaande Jordy van Haag. Ruim vijf minuten later was er een gevaarlijke situatie voor het doel van de Dokkumers.In een reflex probeerde Nick Keekstra de bal tegen te houden. Scheidsrechter Plat zag de handsbal van de verdediger en wees direct naar de elf  meter stip. Jake Smit maakte geen fout en Bedum zat op rozen.In de rest van de eerste helft gebeurde er bijzonder weinig en beide teams creëerden vrijwel geen enkele kans.

In de tweede helft probeerden de Dokkumers er nog iets van te maken en de score niet verder te laten oplopen. De inzet was prima, maar het was moeilijk om de vrij hechte verdediging van de thuisclub te verschalken. Na ruim een uur spelen mocht A- junior Lars Rozema debuteren in de hoofdmacht van de Dokkumers. In de laatste twintig minuten schoten zowel Aldert Hietkamp als Rudolf Banga net naast het doel van keeper Jos Broekmans. Vlot daarna redde Be Quick keeper Rutger Atema tot driemaal toe bij pogingen van de thuisclub. In de slotminuten leek Be Quick nog te kunnen scoren. Eerst werd een inzet van Aron Beintema knap gepakt en in de slotminuut was Rudolf Banga nog heel dicht bij de aansluitingstreffer. Het mocht niet baten, de punten bleven in Bedum.

In de komende maand speelt Be Quick een drietal thuiswedstrijden en een uitwedstrijd in Harlingen tegen Zeerobben. Het wordt onderin erg spannend en zal het duidelijk zijn dat de Dokkumers punten moeten pakken.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00