Be Quick Dokkum verliest thuisduel tegen Noordscheschut · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest thuisduel tegen Noordscheschut

zondag 19 mei 2019

Be Quick heeft de voorlaatste competitiewedstrijd verloren van Noordscheschut. De uitwedstrijd werd destijds heel knap gewonnen, maar zaterdag schoot de al gedegradeerde thuisploeg te kort. Tot de rust ging het nog goed (1-1), maar uiteindelijk wonnen de gasten royaal met 2-5.

Noordscheschut kwam na een kwartier op 0-1 na een gemakkelijk gegeven strafschop. Jos Kroezen pakte dit presentje kundig uit. Gaandeweg de eerste helft kwam Be Quick beter in de wedstrijd en het had in het laatste kwartier voor rust een overwicht. Aldert Hietkamp scoorde na ruim een half uur de gelijkmaker na een prima pass van de opkomende Aron Beintema. Be Quick werd gevaarlijk met een aantal goede aanvallen en uit één van die aanvallen kwam Rudolf Banga koppend net wat lengte te kort. In de slotminuut was Noordscheschut dicht bij een nieuwe voorsprong, maar keeper Rutger Atema zorgde met een fraaie redding voor een terechte 1-1 ruststand.

Na de rust was Noordscheschut heel effectief. Nick Koster schoot van grote afstand raak en de ingevallen Danny Kiekenbelt maakte koppend de derde treffer. Bij Be Quick lukte er maar weinig meer en het geloof in een goed resultaat leek helemaal weg. Toen scheidsrechter Robert Jager na een wat onhandige doch kleine overtreding,opnieuw naar de stip wees, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Jos Kroezen was vanaf elf meter wederom succesvol, 1-4. Nick Koster zorgde kort daarna zelfs nog voor 1-5. Ruim tien minuten voor tijd bepaalde Frits Veenema met een prachtig schot de eindstand op 2-5. Aldert Hietkamp kreeg vervolgens nog een prima mogelijkheid op 3-5, maar de sterk keepende Wiebe Zinger stak daar een stokje voor. In de slotfase mocht Be Quick niet mopperen dat de gasten slordig waren in de afwerking.

Zaterdag speelt Be Quick tegen Broekster Boys. Be Quick neemt in Damwâld (voorlopig) afscheid van de eerste klas en Broekster Boys mag zich opmaken voor een tweede seizoen eerste klas, na een knappe 0-3 winst tegen Gorecht.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00