Be Quick Dokkum verliest van effectief Oranje Nassau · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest van effectief Oranje Nassau

zaterdag 01 december 2018

Na een prima en hoopgevend bekerresultaat tegen Hardegarijp (1-7 winst) moest Be Quick een royale nederlaag incasseren tegen het hoog geklasseerde Oranje Nassau. Na een geflatteerde 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-1 voor de oranjehemden.

De thuisclub kwam al snel op voorsprong na een vrije trap. De ingeschoten bal werd bij de eerste paal getoucheerd door Be Quick verdediger Aron Beintema en dat betekende 1-0. Be Quick kwam daarna goed terug en het was qua veldspel zeker niet de mindere van ON. Na ruim een kwartier kwam Janco Wiersma in een kansrijke positie, maar de keeper van ON kon de gelijkmaker voorkomen met een prima redding.

Be Quick bleef aandringen, maar het slaagde er niet in om de gelijkmaker te maken, ondanks een aantal snelle en kansrijke aanvallen. De thuisclub was wel effectief. Ruendel Martina kwam vanaf links naar binnen en passeerde Eelke Kooistra in de korte hoek, 2-0. Een paar minuten later was het weer raak. Een hoekschop vanaf de rechterkant zeilde over keeper Eelke Kooistra en werd knap ingekopt door de boomlange Mitchell Schievels, 3-0. Be Quick kreeg nog voor rust een prachtkans op een tegentreffer, maar Wiersma miste alleen voor de keeper, daar waar hij ook nog had kunnen kiezen voor een balletje breed naar de vrijstaande Frits Veenema.

Na de rust gingen de Dokkumers fanatiek van start en er was voldoende geloof in een kentering. Helaas werden de snelle aanvallers vaak niet nauwkeurig bediend, waardoor kansen uitbleven. Veenema kwam op rechts door met een prachtige passeeractie, gevolgd door een strakke voorzet, die net niet door Janco Wiersma kon worden verzilverd. Toch viel na een kwartier de verdiende tegentreffer. Rudolf Banga ontsnapte aan de verdedigers van ON en omspeelde de keeper, 3-1. Met nog een half uur op de klok was de spanning terug. Be Quick rook kansen, maar de aanvallen ontbeerden opnieuw nauwkeurigheid en de aanvoer vanaf het middenveld was vaak niet toereikend.

De snelle Martina was namens ON twee keer dichtbij 4-1, maar Kooistra redde bekwaam. In de slotfase liep de thuisclub nog uit naar 5-1. Rhobin Brander scoorde 4-1 en Schievels maakte zijn tweede treffer in de voorlaatste minuut. Be Quick speelt zaterdag thuis tegen Drachtster Boys. Voor beide teams een hele belangrijke wedstrijd. Be Quick Dokkum moet winnen om buiten de directe gevarenzone te blijven en de gasten zullen willen aansluiten bij de top drie. Het wordt vast erg druk op het Tolhuispark.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00