Be Quick Dokkum verliest van koploper HZVV · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest van koploper HZVV

zondag 18 november 2018

HZVV was zaterdag een ruime maat te groot voor thuisclub Be Quick. De gasten uit Hoogeveen behaalden de achtste overwinning op rij. De afstand tot nummer twee is nu al acht punten. Na afloop was vrijwel iedereen het er over eens: ‘Dit team steekt er met kop en schouders bovenuit en koerst rechtstreeks af op de titel in de eerste klasse I’.

Op het zonnige Tolhuispark stond Be Quick al na twintig minuten op een 0-2 achterstand. Verdediger Alex Zomer was verantwoordelijk voor de openingstreffer met een schampende kopbal, na een vrije trap vanaf links. De fraaie 0-2 kwam van de voet van Reza Hosseini. Na bijna een halfuur leek de wedstrijd gespeeld toen HZVV een strafschop mocht nemen na een overtreding op de achterlijn. De bal werd echter zwak ingeschoten zodat keeper Eelke Kooistra de derde treffer kon voorkomen.

HZVV nam na een heel sterk half uur even wat gas terug en Be Quick kwam wat beter in de wedstrijd. Ynte Koopal kreeg nog voor rust een behoorlijke kans op de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal verdween naast het doel. In de tweede helft waren de gasten opnieuw de bovenliggende partij. De prima spelende Kelly Joao schoot HZVV naar 0-3 met een harde pegel in de linkerhoek. De eveneens sterk spelende Romano Djababoe deed ook een duit in het zakje en kopte zijn team naar een 0-4 voorsprong. Be Quick kwam er zo nu even uit, maar het kon de lijstaanvoerder geen pijn doen.

Janco Wiersma was vanaf links nog wel een paar keer gevaarlijk met een harde voorzet. Uit één van die voorzetten kreeg Gert Jan Koopmans een prachtige kans, maar hij miste. In het laatste kwartier liep HZVV nog uit naar 0-6 en beide keren was Fabian Stevens de doelpuntenmaker. De voorlaatste treffer was van grote schoonheid. Be Quick Dokkum speelt zaterdag thuis tegen Groningen en het zal er zeker op gebrand zijn om de punten in Dokkum te houden.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00