Be Quick Dokkum wint oefenduel van Leeuwarder Zwaluwen · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum wint oefenduel van Leeuwarder Zwaluwen

zaterdag 12 januari 2019

In een gelijk opgaand duel wist Be Quick Dokkum met 3-2 te winnen van Leeuwarder Zwaluwen. Frits Veenema scoorde tien minuten voor tijd de winnende treffer. In de eerste helft kregen de gasten de meeste kansen en ook voetballend deed de tweedeklasser zeker niet onder voor de thuisclub.

Toch was de openingstreffer voor Be Quick. Ynte Koopal opende fraai op Rudolf Banga en die zorgde voor een prima voorzet, welke koppend werd afgerond door Aldert Hietkamp, 1-0. Leeuwarder Zwaluwen kreeg vlot daarna een prima kans, maar de bal kwam op de lat. De verdiende gelijkmaker viel halverwege de eerste helft na een aanval over rechts.

In de tweede helft leek Frits Veenema de Dokkumers vlot op voorsprong te kunnen schieten, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald.Toch liet de tweede treffer niet lang op zich wachten. Rindert Ykema scoorde heel knap vanaf de rand van het strafschopgebied. Halverwege de tweede helft kwamen de Leeuwarder Zwaluwen weer op gelijke hoogte en dat was gezien het wedstrijdbeeld niet onverdiend.

In de fase daarna kwam Be Quick steeds vaker tot vloeiende combinaties, maar in de afronding ontbrak het vaak net aan dat beetje nauwkeurigheid. De winnende treffer was van hoog niveau. Aan de basis stond de verdienstelijk spelende linkerverdediger Richard Kempenaar, die Piet Raap bereikte. De captain verzond een loepzuivere diagonale pass op Veenema, die de keeper op snelheid uitspeelde en beheerst binnen schoot, 3-2.

In de komende week bereidt Be Quick zich voor op twee hele belangrijke thuiswedstrijden. Dinsdagavond 22 januari speelt Be Quick thuis tegen Bedum en op de zaterdag daarna komt Gorecht naar het Tolhuispark. Het belooft een hele spannende tweede helft van de competitie te worden.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00