Be Quick winnaar in spectaculair duel tegen CVVO · Foto('s):

Be Quick winnaar in spectaculair duel tegen CVVO

zondag 08 november 2015

Be Quick Dokkum deed uitstekende zaken in Lemmer. In een boeiende wedstrijd met een sensationeel scoreverloop trokken de Dokkumers aan het langste eind. Be Quick riep hiermee de sterke opmars van CVVO een halt toe en ging zelf door op de goede weg na de winst tegen ONT. De toeschouwers waren de grote winnaar, want er werden maar liefst negen treffers gescoord. Be Quick maakte één treffer meer dan de thuisclub en reisde met drie punten naar Dokkum.

Be Quick nam direct het initiatief, had het meeste balbezit en zette de thuisclub onder druk. De eerste treffer viel al na elf minuten. Uit een hoekschop schoot Freerk Wouda in één keer binnen, 0-1. Een minuut later leek het 1-1 te worden, maar de harde inzet van Lourens Visser teisterde de onderkant van de lat. Ynte Koopal kreeg vervolgens een prachtige kans na een voorzet van Janco Wiersma, maar zijn schot kon worden gekraakt. Na twintig minuten was het wel raak, Rudolf Banga deelde de beslissende tik uit, 0-2. Be Quick had de wedstrijd goed onder controle en leek de voorsprong uit te kunnen bouwen. CVVO kwam echter verrassend snel met de aansluitingstreffer, gescoord door Lars Rottiné, 1-2. Be Quick bleef volop aanvallen en een goed schot van Tjalling de Boer werd nog net van richting veranderd. Be Quick leek met een 1-2 voorsprong te kunnen rusten, maar vlak voor de thee kwam de thuisclub toch nog langszij dankzij een treffer van Kevin Potters, 2-2.

Na de rust was het opnieuw een mooi spektakel, beide elftallen speelden opnieuw aanvallend en de toeschouwers voelden al aan dat het best wel eens een zeer doelpuntrijk treffen zou kunnen worden. De goed spelende linkerspits Edzo Kloosterboer deed de thuisclubaanhang juichen toen hij vanaf links handig de 3-2 binnenschoot. Be Quick ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Rudolf Banga miste een goede kans en kopte direct daarna op de lat. Het doelpunt kwam er wel, want een prima voorzet van Piet Raap werd knap binnen geschoten door de sterk spelende Marcel Stormer, 3-3. De wedstrijd was weer in evenwicht en de elftallen waren in deze fase goed aan elkaar gewaagd. Een kwartier voor tijd nam CVVO opnieuw de leiding via een fraaie kopbal van spits Gerben Visser, 4-3.

Be Quick moest opnieuw de rug rechten en dat deed het met verve. Een prima voorzet van de steeds beter spelende Janco Wiersma bereikte de vrijstaande Ynte Koopal. Ynte schrok van de vrijheid, maar schoot wel koelbloedig raak, 4-4. Een minuut daarna was het helemaal feest voor Be Quick en de trouwe aanhang. Janco Wiersma knalde, na een prachtige aanval de 4-5, hoog in de touwen. CVVO kreeg gelijk na deze treffer een enorme kans op 5-5, maar de bal zeilde over het doel van Redmer Jorna. Met nog een kwartier spelen was er nog niets zeker en thuisclub CVVO gaf nog één keer vol gas. De Be Quick verdediging hield echter heel knap stand en daarmee was de overwinning een feit. Prima punten voor de Dokkumers in een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd. De sportieve ontmoeting stond onder goede leiding van scheidsrechter M. Baar.

Door deze winst haakt Be Quick weer volledig aan bij de top. Zaterdag ontvangt het één van de drie koplopers, namelijk VEV’67, vorig jaar nog eersteklasser.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00