Bedrijf uit Kollum biedt excuses aan voor Auschwitz-producten

Dinsdag 03-12-2019
KOLLUM - Internetwinkel Bol.com heeft canvasfoto’s met afbeeldingen van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau offline gehaald dat schrijft Omrop Fryslân. De producten werden aangeboden door het bedrijf MuchoWow uit Kollum. Eerder haalde Amazon dezelfde producten al offline.

In een reactie laat Bol.com weten dat ze de artikelen ‘misplaatst en kwetsend’ vinden. “Daarom hebben wij verkooppartner MuchoWow gevraagd dit offline te halen. Binnen het geautomatiseerde systeem waar zij mee werken, is dit over het hoofd gezien.” MuchoWow biedt excuses aan voor diegenen die het kwetsend vonden, geeft bol.com aan.

Op de website van Amazon werden decoraties verkocht voor in de kerstboom. Het museum van Auschwitz noemde dat op Twitter respectloos en vroeg om die producten offline te halen. “We werken met een geautomatiseerd systeem, daarom is dit niet opgevallen”, zegt een woordvoerder van MuchoWow. “We hebben het product niet gezien. We hebben een aanbod van meer dan een miljoen producten, en dit is door de filters gegaan.” Bij MuchoWow werkt nu een team om te checken of ze niet nog meer producten aanbieden die niet door de beugel kunnen.

terug naar overzicht

© Foto's: bol.com


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie