Bedrijf uit Kollum biedt excuses aan voor Auschwitz-producten · Foto('s): bol.com
  bol.com

Bedrijf uit Kollum biedt excuses aan voor Auschwitz-producten

dinsdag 03 december 2019

Internetwinkel Bol.com heeft canvasfoto’s met afbeeldingen van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau offline gehaald dat schrijft Omrop Fryslân. De producten werden aangeboden door het bedrijf MuchoWow uit Kollum. Eerder haalde Amazon dezelfde producten al offline.

In een reactie laat Bol.com weten dat ze de artikelen ‘misplaatst en kwetsend’ vinden. “Daarom hebben wij verkooppartner MuchoWow gevraagd dit offline te halen. Binnen het geautomatiseerde systeem waar zij mee werken, is dit over het hoofd gezien.” MuchoWow biedt excuses aan voor diegenen die het kwetsend vonden, geeft bol.com aan.

Op de website van Amazon werden decoraties verkocht voor in de kerstboom. Het museum van Auschwitz noemde dat op Twitter respectloos en vroeg om die producten offline te halen. “We werken met een geautomatiseerd systeem, daarom is dit niet opgevallen”, zegt een woordvoerder van MuchoWow. “We hebben het product niet gezien. We hebben een aanbod van meer dan een miljoen producten, en dit is door de filters gegaan.” Bij MuchoWow werkt nu een team om te checken of ze niet nog meer producten aanbieden die niet door de beugel kunnen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?