Beeldhouwweek bij ZuidOostZorg

Dinsdag 18-06-2019
DOKKUM - Van 18 t/m 21 juni 2019 is het restaurant in De Waadwente als een beeldhouwatelier ingericht. Cliënten en familieleden gaan samen met studenten en medewerkers tussen 9.30 en 13.00 uur beeldhouwen onder leiding van Herma Bovenkerk, eigenaar Beeldhouwcentrum Koudum. De gemaakte werken worden aansluitend twee weken tentoongesteld in De Waadwente.

Jong en oud, alleen of samen, inspireren en creëren
Drie generaties (ouderen, familieleden, medewerkers en studenten) met elkaar in contact brengen door iets te gaan maken. Niet alleen het creatieve proces, de kunst, maar ook elkaar ontmoeten is belangrijk. Elke ochtend nemen circa 17 cursisten deel aan de beeldhouwworkshop.

Speksteen
Tijdens deze week wordt er gewerkt met speksteen. Onder persoonlijke begeleiding kan een eigen uniek beeld worden gecreëerd. Gezellig samen aan de slag of creatief alleen. Alles kan. Beeldhouwen is inspirerend en spannend en elke deelnemer maakt een werkstuk dat naar eigen inzicht ontstaat. Speksteen is een hele toegankelijke steen die iedereen, zelfs met een blessure aan pols of schouder heel eenvoudig kan bewerken.

Tentoonstelling
De gemaakte werken worden van 21 juni tot 5 juli 2019 tentoongesteld in De Waadwente.

Kunstfonds
Liesbeth Vos, voormalig bestuurder van het Friesland College, heeft bij haar afscheid een kunstfonds opgericht. De achterliggende gedachte van dit fonds is dat kunst veel kan bijdragen aan het leven van mensen. Het geeft andere perspectieven, het nodigt uit om buiten de comfortzones te denken en te kijken. Deze Beeldhouwweek wordt mogelijk gemaakt door dit kunstfonds.

terug naar overzicht

© Foto's: Devanath Pixabay


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie