Beenbreuk breekpunt Geel Wit-Franeker

Zondag 04-11-2018
BUREN (A) - De beenbreuk van Gerlof Dijkstra was ook het breekpunt van de wedstrijd tussen Geel Wit en SC Franeker. Niet de teamgenoten van Dijkstra, maar de spelers van Geel Wit waren er daarna af. In het restant van de eerste helft scoorde Franeker twee keer en die klap kwam Geel Wit niet meer te boven.

In de beginfase ging het gelijk op. Al na drie minuten zette Jordi Metz Bente Bonthuis voor keeper Jesse Hogendorp, die redde bekwaam. Dat deed een minuut later zijn collega aan de andere kant, Ben Douwsma, op een inzet van Gerlof Dijkstra. Deze beiden speelden een hoofdrol in de twintigste minuut. Douwsma had de bal buiten het strafschopgebied aangenomen, liep ermee naar binnen de lijnen en wierp zich op de bal. Dijkstra deed ook een poging om de bal te bemachtigen en kwam daarmee ongelukkig in aanraking met de keeper en brak zijn enkel. Dijkstra is per ambulance afgevoerd en met de helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Het leek wel of uitgerekend Franeker extra motivatie had geput uit de onderbreking van een half uur. Dat betaalde zich voor de rust uit in twee treffers. Na 35 minuten haalde Noel Wevers de achterlijn, zijn voorzet werd binnen getikt door Sander Hoekstra. Zeven minuten later was het weer raak. Nu was Rob Postma de aangever en Marco de groot de af ronder. Na de rust pakte Geel Wit de zaak energieker aan. Na 52 minuten bereikte Jordi Metz met een prachtige pass Lars Molenaar. Die zette voor op Danny Metz, maar de spits slaagde er niet in doelman Hogendorp te verschalken. Dat deed Lars Molenaar zes minuten later wel. Hij pikte een lange bal van Kevin Kiewiet op en schoof de bal in het doel.

Geel Wit gooide daarna alles op de aanval, maar met name aan Bente Bonthuis en Danny Metz waren de kansen niet besteed. Ook Kevin Kiewiet kreeg nog een beste mogelijkheid, maar uit de vrije schop van Jordi Metz kopte hij tegen de keeper. De doelman stond ook op zijn plaats bij een spervuur aan schoten vier minuten voor tijd. Geel Wit nam achterin risico’s en dat leidde tot enkele goede mogelijkheden voor Franeker, maar Ben Douwsma onderscheidde zich met enkele prachtige reddingen.

Opstelling Geel Wit: Ben Douwsma; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar (Jurjen Metz, 75); Christian Molenaar, Jan Ytsma (Sander Graafsma, 64), Jordi metz; Bente Bonthuis, Danny Metz (SiardBonthuis, 81), Lars Molenaar.

© Verslag: Koos Molenaar

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie