Beginnende judoka’s weer veel geleerd

Maandag 05-11-2018
BURGUM - Elke maand organiseert de Kings in de Dojo in Burgum een ronde van de Randori competitie. Afgelopen weekend was de ronde van november en met ongeveer 60 judoka’s die deelnamen was het zeker een succes.

Het woord ‘randori’ staat in het Japans voor oefenwedstrijdje, tijdens deze competitie staat oefenen dus centraal. De standaard regels zijn een beetje aangepast zodat ervoor gezorgd wordt dat de judoka’s ook de ruimte krijgen om te kunnen oefenen. Een wedstrijd duurt standaard twee minuten en kan niet vroegtijdig beëindigd worden met bijvoorbeeld een ippon, een punt waarmee je de tegenstander op de rug werpt of die je verdiend met een houdgreep. Daarnaast zijn er geen echte scheidsrechters, maar de trainers en een aantal wedstrijd judoka’s helpen de judoka’s tijdens het wedstrijdje door worpen of technieken op de grond uit te leggen terwijl de judoka’s bezig zijn.

Voor alle judoka’s, ook judoka’s die niet lid zijn van de Kings, kunnen deelnemen door zich op de website aan te melden voor de competitie. De judo trainer van de eigen club mag meekomen om te helpen, maar als dat niet lukt dan zorgen de begeleiders van de Kings voor hulp tijdens de competitie.

Op de foto Minke de Ruiter die als begeleider de judoka’s helpt.

terug naar overzicht
Minke de Ruiter als begeleidster bij de beginnende judoka's
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie