Bekercompetitie DTK van start · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Bekercompetitie DTK van start

maandag 07 oktober 2019

De interne bekercompetitie van schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost is weer van start. Leden kunnen zich vrij inschrijven en worden vervolgens in een knockout-systeem ingedeeld. De beker is vorig jaar in het leven geroepen en was meteen een groot succes. Ook dit jaar zijn er weer 18 deelnemers.

Het leuke van de bekercompetitie is dat verschillen in schaakrating worden gecompenseerd door bedenktijdverschillen – de op papier zwakkere speler heeft een uur of wel meer bedenktijd dan zijn tegenstander. Bovendien gaat bij remise de speler met de laagste rating door naar de volgende ronde. Dit zorgt vaak voor spektakel en verrassende uitslagen.

De bekerwinnaar van vorig jaar, Bart Lemstra, zal meteen in de eerste ronde aan de bak moeten: hij lootte tegen Pieter Bronsema, die de afgelopen jaren steeds in de top 5 van de interne competitie eindigde. Maar het kan erger: Derk Schuttel en Sven Broersma, de nummers 2 en 3 van vorig jaar, lootten een voorronde-partij tegen elkaar.

Enkele schakers speelden afgelopen vrijdagavond hun bekerpartij al. René Wijnstra overbrugde het tijdsverschil met Siep Postma, won een paar pionnen en even later de partij. Ook Melle Bosma keek vanaf het begin tegen een tijdsachterstand aan tegen Rick Weggen, maar wist de partij prima te winnen. Bartele Bosma en Wiebe van der Velde speelden remise, waarna Bosma naar de volgende ronde mocht. Ten slotte plaatste Jeroen Weggen zich ten koste van Lieuwe van der Veen voor de volgende ronde.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?