Bekercompetitie DTK van start

Maandag 07-10-2019
BUITENPOST - De interne bekercompetitie van schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost is weer van start. Leden kunnen zich vrij inschrijven en worden vervolgens in een knockout-systeem ingedeeld. De beker is vorig jaar in het leven geroepen en was meteen een groot succes. Ook dit jaar zijn er weer 18 deelnemers.

Het leuke van de bekercompetitie is dat verschillen in schaakrating worden gecompenseerd door bedenktijdverschillen – de op papier zwakkere speler heeft een uur of wel meer bedenktijd dan zijn tegenstander. Bovendien gaat bij remise de speler met de laagste rating door naar de volgende ronde. Dit zorgt vaak voor spektakel en verrassende uitslagen.

De bekerwinnaar van vorig jaar, Bart Lemstra, zal meteen in de eerste ronde aan de bak moeten: hij lootte tegen Pieter Bronsema, die de afgelopen jaren steeds in de top 5 van de interne competitie eindigde. Maar het kan erger: Derk Schuttel en Sven Broersma, de nummers 2 en 3 van vorig jaar, lootten een voorronde-partij tegen elkaar.

Enkele schakers speelden afgelopen vrijdagavond hun bekerpartij al. René Wijnstra overbrugde het tijdsverschil met Siep Postma, won een paar pionnen en even later de partij. Ook Melle Bosma keek vanaf het begin tegen een tijdsachterstand aan tegen Rick Weggen, maar wist de partij prima te winnen. Bartele Bosma en Wiebe van der Velde speelden remise, waarna Bosma naar de volgende ronde mocht. Ten slotte plaatste Jeroen Weggen zich ten koste van Lieuwe van der Veen voor de volgende ronde.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie