Belangen groot bij VIOD-Harkema Opeinde

Vrijdag 14-02-2020
DRIEZUM - Mocht er niet al te veel regen meer vallen dan reist Harkema-Opeinde morgenmiddag naar Driezum, voor de voorlaatste wedstrijd in de strijd om de tweede periode. Tegenstander op sportpark ‘Treffers Heech’ is de plaatselijke trots VIOD, een ploeg waarvan de motor vooralsnog sputtert na de winterstop. Het is tevens een tegenstander waar Harkema-Opeinde nog een appeltje mee te schillen heeft. Eerder dit seizoen wonnen de Driezumers in Harkema met 1-2.

Dat was een uitslag die niet geheel conform de veldverhouding was. De lokale krant schreef destijds terecht dat Harkema-Opeinde wel blafte, maar mondjesmaat beet en zo was het ook. VIOD had aan enkele uitvallen genoeg om de zege mee naar huis te nemen. Met schutters Pieter Ele Kuitert en Erik van der Veen hebben de blauwhemden ook spelers in huis die aan één momentje genoeg hebben. Niet voor niets zorgden deze twee voetballers voor ongeveer driekwart van de Driezumer productie. Ondanks de rijkdom van deze twee goalgetters, is VIOD niet wervelend uit de winterstop gekomen. Op 25 januari werd er met 4-2 verloren in Birdaard. Vorige week liep men zelfs tegen een heuse zevenklapper aan. ODV bleek in Wijnjewoude veel te sterk en bracht dit uiting in een 7-0 score. Door deze resultaten dreigt VIOD, dat tot de winterstop toch zeker tot de titelkandidaten werd gerekend, terug te vallen richting middenmoot. Het moge duidelijk zijn dat ‘De Heide’ in Driezum op een tot het bot getergde opponent gaat stuiten.

Nu zijn de manschappen van trainer Jan van Dijk dat wel gewend. De laatste twee weken vond Harkema in Ternaard en V en V ook al ploegen tegenover zich die tot het uiterste gingen. In Ternaard leverde dat puntverlies op, tegen Vlug en Vaardig raakte Harkema weer op het winnende pad. Om uiteindelijk in de prijzen te vallen, is het zaak dat de Harkemasters ook op dat winnende pad blijven. De concurrentie is moordend. Dat er tussen de nummer 1 en de nummer 5 slechts een verschil zit van zes verliespunten, zegt genoeg. Door een nederlaag kan je in een ramkoers naar beneden belanden. Iedere wedstrijd vanaf nu kan dus bijna beschouwd worden als finale, te beginnen met morgenmiddag in Driezum.

De wedstrijd op sportpark ‘Treffers Heech’ begint om 14.30 uur. Arbiter is de heer T. Westerloo uit Uithuizermeeden.

terug naar overzicht

© Foto's: Klaas Elzinga

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie