Belangrijke winstpartij van Broekster Boys op Marum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Belangrijke winstpartij van Broekster Boys op Marum

zondag 15 april 2018

Nooit eerder kwam Marum op bezoek bij Broekster Boys. Uit werd het een moeizame 3-4 overwinning. Marum heeft een relatief smalle selectie met op dit moment een aantal blessure gevallen. Ze hebben dan ook een beetje een mindere periode. Bij Broekster Boys was het de vraag hoe men zich zou herstellen van de gevoelige tik die het vorige week bij Leeuwarder Zwaluwen opliep. Wie anders dan Mulder kon Broekster Boys beter analyseren. Voor hem waren er slechts een paar nieuwe gezichten ten opzichte van zijn trainerstijd bij Broekster Boys. Het was een warm welkom voor hem waar menig handje werd geschut. De thuisploeg had het lastig, maar won uiteindelijk met 3-1.

Het lijkt een beetje een gewoonte te worden dat de eerste kans in thuiswedstrijden van Broekster Boys bijna altijd voor de gasten is. Het was in deze wedstrijd niet anders want als Marum na 5 minuten iets koeler was geweest had het zomaar met 0-1 voor kunnen staan. De eerste helft was een gezapig potje waarin beide ploegen genoodzaakt werden om te wisselen. In de 10e minuut raakte Hedzer Prins geblesseerd aan zijn enkel. Hij probeerde het nog een minuutje, maar moest strompelend het veld verlaten. Siemen Sake Kamstra was zijn vervanger. Martijn Kuipers, was het tweede blessuregeval. Kuipers, een van de betere spelers van Marum, moest met een knieblessure opgeven. Ralph Oosterhof mocht na 22 minuten zijn plaats innemen. Een paar minuten later was er een grote kans voor Marum maar de counter werd niet goed uitgespeeld en de verdediging kon zich herstellen. Bij de corner ging Kas Huizenga plots neer in eigen strafschopgebied. Hij bleek een “Dumfriesje” te hebben gekregen. Zijn directe tegenstander wist hem nl op een gevoelige plek te raken maar het koude water van verzorger van Os deed wonderen. Waren er dan nog voetbalhoogtepunten te noteren in de eerste helft? Helaas kon de verslaggever deze niet op zijn notitieblok terug vinden. Ruststand 0-0.

Ook in de tweede helft was de eerste kans weer voor Marum. Als de spits was handiger was geweest en niet over de bal was gestruikeld had hij zichzelf in een goede uitgangspositie kunnen brengen. De boodschap die ik Broekster Boys voor de komende weken graag mee wil geven is dat men de scherpte gelijk mee neemt naar het veld. In de afgelopen wedstrijden werd nl zowel vanaf de aftrap eerste als tweede helft teveel mogelijkheden of kansen weggegeven. Leeuwarder Zwaluwen wist daar vorige week bv wel van te profiteren. Deze fouten mogen volgende week tegen CVVO niet weggeven worden! Vanaf minuut 50 kwam de kwaliteit van Broekster Boys weer boven drijven. Piet Wessel Dijkstra kreeg binnen een paar minuten grote mogelijkheden. Eerst schoot hij vanaf de 16 net naast, even later werd een afgeslagen bal via een omhaal van Kas Huizenga opnieuw voorgebracht en ging de bal van Dijkstra via keeper en lat over. Het was uitstel van executie want bij de derde mogelijkheid was het wel raak. Hendrik Bouma wist zijn directe tegenstander achter zich te laten en gaf een afgemeten voorzet af op Dijkstra die hard en onhoudbaar inkopte- 1-0. Oane Kooistra ging daarna met lichte pijntjes douchen, Durk vd Wal kwam voor hem in het veld.

Even later een prima mogelijkheid voor Marum maar Andries Dijkstra (gelukkig weer hersteld na een paar week afwezigheid) was met zijn ervaring en inzicht vandaag niet te foppen en greep netjes en correct in. In de 66e minuut wederom een prima aanval. Deze keer kwam de voorzet van Siemen Sake Kamstra. Jos Regnerus kopte de voorzet prima tegendraads in, en zo stond er een mooie 2-0 voorsprong op het bord. Broekster Boys kwam los want even later was het spektakel voor het doelgebied van Marum. Schoten van Riemer Doornbos en Piet Wessel Dijkstra hadden misschien meer verdiend maar het was aan de sluitpost van Marum te danken dat het een wedstrijd bleef. Aan de andere kant stond Jakko Veldstra prima te keepen maar helaas ging de jonge doelverdediger even in de fout bij een strakke voorzet. Hij tikte de bal tegen onderkant lat en dat werd afgestraft door Marc Oldewarris: 2-1. Rienk de Haas wist in de slotminuut met een vreemde goal de wedstrijd op slot te schieten. Zijn schot kreeg door een been van de tegenpartij een vreemde curve en leek onbedoeld bij de in buitenspel staande Dijkstra te komen. Maar Dijkstra bleef slim van de bal, handen omhoog als teken dat hij niet naar de bal zou gaan. En daarmee kreeg de Haas een tweede kans en schoot de bal richting het lege doel. In een poging om de bal nog te keren gleed de verdediger met bal en al in het doel en was de wedstrijd beslist. Een levensgrote kans van Marum bracht daar geen verandering meer in. Volgende week komt CVVO op bezoek in Damwâld. Een geduchte tegenstander want CVVO wist koploper Leeuwarder Zwaluwen op 2-2 te houden. Bovendien werd de uitwedstrijd van BB bij CVVO kansloos met 1-5 verloren. Genoeg reden voor revanche en waarschuwingen. Opnieuw een finale voor de thuisclub in de strijd voor het kampioenschap.