Benefietconcert Piet Kok en ‘friends’ op ‘Jûn foar de Krystnacht’ in Sibrandahûs

Woensdag 05-12-2018
Waar:
Sibrandahûs
Wanneer:
Zondag 23-12-2018
Tijdens de jaarlijkse ‘Jûn foar de Krystnacht’ op zondagavond 23 december in Kloosterkapel Sibrandahûs staat dit jaar Piet Kok centraal. De Leeuwarder zanger-gitarist viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum als artiest.

Samen met zijn vaste begeleider, (slide)gitarist Roelof Reineman, heeft Piet Kok een aantal sets samengesteld met eigen werk, traditionele folk- en bluessongs plus nummers van onder meer Bob Dylan, Johnny Cash en Buddy Holly.

Tijdens deze speciale avond zullen ook een aantal muzikale vrienden van Kok hun opwachting maken, waaronder Else van der Greft (zang, akoestisch gitaar) en Jan Roorda (toetsen) van de Fryske rockband Briquebec. Ook het duo Monad, bestaande uit Martin Pals (gitaar, luit en cittern) en Annelieke Zantinge (zang en percussie) is van de partij. Hun muziek varieert van akoestische neo-folk tot en met elektrische neo-wave.

De opbrengst van het benefietconcert, waarbij alle artiesten wellicht ook nog gezamenlijk zullen optreden, komt ook dit jaar geheel ten goede aan de stichting Make-A-Wish. Deze instantie laat wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling gaan.

Het concert begint om 20.30 uur. De presentatie van ‘de Jûn’ is traditiegetrouw weer in handen van Omrop Fryslân-deejay Willem ‘Wâldpyk’ de Vries. Kaarten à €10 zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl.

terug naar overzicht
Roelof Reineman en Piet Kok in actie
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie