Besparen met verbouwen: 4 tips · Foto('s): 

Besparen met verbouwen: 4 tips

donderdag 21 maart 2019

Een verbouwing is natuurlijk een flinke klus, en in veel gevallen ook een dure klus. Of het nu om een gehele renovatie gaat, of enkel het aanpassen van een aantal ruimten in de woning. Het neemt gegarandeerd tijd, energie en vooral geld in beslag. Dus op welke manieren kun je nu zoveel mogelijk besparen op de verbouwing? We geven je graag een aantal handige tips.

1. Koop in bulk of aanbieding

Je bent vast weleens een verf aanbieding tegengekomen in de winkel. Zo’n verf aanbieding waarin dure merken van hoge kwaliteit ineens stukken goedkoper zijn; een flexa of sigma verf aanbieding bijvoorbeeld. Zo’n verf aanbieding geeft je meer waarde aan product voor minder geld, en is hierdoor zeker het wachten waard. Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere producten die je nodig hebt tijdens de verbouwing; van materialen tot gereedschappen. Net als bij de verf aanbieding, wacht je gewoon even tot de juiste tools met een mooie korting komen.

Extra tip: begin dus ook op tijd met het doen van inkopen. Hoe langer je de tijd hebt, hoe meer vrijheid je hebt om even te wachten totdat de juiste aanbieding voorbij komt.

2.  Zelf doen of uitbesteden?


Hoewel het in sommige gevallen verstandig kan zijn om bepaald werk uit te besteden (denk aan het aanleggen van waterleidingen bijvoorbeeld) zijn er ook genoeg klussen die je zelf kunt doen. Vooral de niet al te ingewikkelde klussen zoals bijvoorbeeld het sloopwerk mag je gewoon lekker zelf oppakken. Vraag hulp van familie en vrienden, steek de handen uit de mouwen en ga lekker aan de slag.

3. Afvoer van sloopafval

Een andere grote kostenpost is het huren van een container of het aanschaffen van dure zakken van de bouwmarkt. Dat sloopafval kan je, met de nodige planning, ook gewoon zelf vervoeren. Kijk eerst even wat er allemaal met het grof vuil mee kan, en zorg dat je de rest veilig en droog opslaat totdat een keertje met je eigen auto (of huur een busje of aanhanger) naar de stort kunt rijden.

4. Ben voorzichtig met uurprijzen

Hoewel veel specialisten uurprijzen hanteren, is dit niet altijd de meest verstandige keuze. Vraag dus eerst om de juiste referenties en ervaringsverhalen. Mocht die professionele klusser bijvoorbeeld ontzettend perfectionistisch zijn, dan ben je veel meer geld kwijt dan wanneer je een klusser inhuurt die zijn of haar werk ontzettend goed, en vooral snel doet.

Extra tip: je kan ook vooraf akkoord gaan met een specifieke projectprijs, en dit middels een offerte vastleggen. Zo weet je zeker dat je nooit onnodig veel betaald voor een perfectionistische klusser.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 10:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 10:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact