Bestsellerauteur Kluun naar theaterkerk Nes in Boekenweek

Vrijdag 15-03-2019
Waar:
Nes (NF)
Wanneer:
Woensdag 27-03-2019
Titels als: ‘Komt een vrouw bij de dokter’, ‘De Weduwnaar’ en ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ staan allemaal op naam van de gerenommeerde Nederlandse schrijver Kluun. Middenin de Boekenweek, op woensdagavond 27 maart, reist hij af naar het paradiso van het Noorden: Theaterkerk Nes.

Raymondus Godefridus Norbertus van de Klundert, zo de echte naam van Kluun luidt, debuteerde in 2003 met zijn bekendste roman ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Hij schreef dat deels op basis van zijn eigen ervaringen: het verliezen van zijn zesendertigjarige vrouw en de emigratie met zijn driejarige dochtertje, die volgde naar Australië.

Het boek werd een ongekend succes; nog altijd geldt het als best verkochte Nederlandse debuutroman aller tijden, waarvan meer dan 1,2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Maar liefst dertig vertalingen zijn er gemaakt van ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en in Taiwan, Slovenië en Zweden stond het zelfs op nummer één in de fictie-bestsellerlijsten. Ongetwijfeld kent men ook de gelijknamige Nederlandse film die onder de regie van Reinout Oerlemans in 2009 op het witte doek verscheen.

Op woensdag 27 maart om 19.30 uur in Theaterkerk Nes zal Kluun de avond vullen met een lezing over zijn schrijverschap. Het is dé gelegenheid om tijdens de Boekenweek kennis te maken met een van de bekendste hedendaagse schrijvers van Nederland. Van der Velde Dokkum verzorgt op deze avond een boekentafel met enkele van Kluun zijn werken. Na afloop vindt een signeersessie plaats.

Reserveren is noodzakelijk en kan via www.theaterkerknes.nl of via info@theaterkerknes.nl o.v.v. naam, aantal kaarten (aangeven student en/of volwassene) en telefoonnummer. Scholieren/studenten €5,00, volwassenen €15,00 inclusief één consumptie. De lezing vindt plaats op 27 maart en start om 19:30 uur in Theaterkerk Nes (Wiesterwei 2, Nes).

terug naar overzicht
Bestsellerauteur Kluun naar theaterkerk Nes
© Foto's: Jaqueline de Haas


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie