UPDATE: Bestuur VV Kollum na vechtpartij: ‘om je kapot te schamen’ · Foto('s): 

UPDATE: Bestuur VV Kollum na vechtpartij: ‘om je kapot te schamen’

maandag 17 juni 2019

Na afloop van de promotiewedstrijd van VV Kollum tegen Rijperkerk in Harkema brak er in de kantine van Harkema Opeinde een vechtpartij uit tussen supporters. Beelden daarvan doken beelden op via diverse kanalen en er vielen rake klappen. Het bestuur van VV Kollum kwam zondag met een statement op de website van de club. Naast felicitaties en lof voor de promotie wordt stilgestaan bij het incident na afloop. 

‘Ook moet ons van het hart dat we enorm teleurgesteld zijn over bepaalde spreekkoren tijdens de wedstrijd en over datgene wat zich na afloop van de finalewedstrijd Rijperkerk-Kollum afspeelde in de kantine van Harkema Opeinde. Wat ons betreft een reden om met behulp van getuigen goed te analyseren wat zich voor, tijdens en na de wedstrijd heeft afgespeeld, de betrokkenen van vv Kollum hiermee te confronteren en vervolgens maatregelen te nemen. Want het is om je kapot te schamen, het heeft helemaal niks met respect, fatsoen en een sportieve voetbalwedstrijd te maken. Als bestuur zullen we hier de tijd voor nemen, temeer nu de zomerperiode aanbreekt en zorgvuldigheid in dezen van groot belang is.

Ook het bestuur van VV Rijperkerk plaatste ook een statement via haar Facebook-pagina.

Er zijn na de wedstrijd vv Rijperkerk- vv Kollum vechtpartijen geweest bij de voetbalvereniging Harkema Opeinde waar de wedstrijd werd gespeeld. Berichten op Social Media insinueren ten onrechte dat vv Rijperkerk hier bij betrokken was. Wij willen benadrukken dat vv Rijperkerk hier op geen enkele wijze wat mee te maken heeft. Het was een sportieve wedstrijd. Wij distantiëren ons dan ook van deze gebeurtenissen na de wedstrijd. 

De organiserende vereniging Harkema Opeinde deed maandag een statement.

De afgelopen 24 uur hebben beelden van de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd Kollum-Rijperkerk de regionale media gedomineerd. Waar twee kijven, hebben twee schuld, zo luidt het aloude spreekwoord. Desondanks menen wij als bestuur van Harkema-Opeinde een genuanceerder beeld van de gebeurtenissen weer te geven. Tot 5 uur was het een geweldige middag. Perfecte grasmat, meer dan duizend man publiek, een mooie open wedstrijd en uiteindelijk een terechte winnaar. Als Harkema-Opeinde waren we er “tige grutsk” op dat wij gastheer van zo’n wedstrijd mochten zijn!

Helaas heeft een filmpje van nog geen 10 seconden al het mooie van de middag naar de achtergrond verdreven. Kollum, Harkema-Opeinde en Rijperkerk zitten met de gebakken peren. Voor Rijperkerk is dit het vervelendst. Deze club had in zijn geheel niets te maken met het gebeuren na afloop! Echter menen wij ook een lans te moeten breken voor onze eigen vereniging, maar ook voor Kollum. Door een klein groepje zich Kollum-supporter noemende tieners is de zaak zaterdag geëscaleerd. Mede dankzij de ijverige inzet van het Kollum-bestuur leek alles met pais en vree te eindigen. Uiteindelijk achtte het bewuste groepje het nodig de zaak drie kwartier na afloop in de kantine op de spits te drijven. Bij Harkema-Opeinde koesteren we onze kantine; door vrijwilligers gebouwd en door vrijwilligers onderhouden. Bij iedere zichzelf respecterende vereniging zou een scenario zoals dat zaterdag plaatsvond het gevolg zijn. In het betaald voetbal blijkt vaak dat een klein groepje kwaadwillenden het voor de grote massa verpest. Zaterdag in Harkema was dit niet anders.

Beelden van de vechtpartij gingen via Whatsapp en andere social-media ‘viral’.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?