Bestuurswisseling Stichting Wodant

Donderdag 18-04-2019
DOKKUM - Op maandag 15 april vond in Bibliotheek Dokkum een bestuurswisseling plaats binnen Stichting Wodant. Stichting Wodant stimuleert jonge kinderen te lezen met projecten als de Dantumadielse Kinderjury. Tjerk Soet trad af en heeft het penningmeesterschap overgedragen aan Sipke Deelstra.

Nieuwe penningmeester
Sipke Deelstra heeft als oud-bankmedewerker bij de Rabobank een financiële achtergrond. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in andere besturen en bestuursfuncties, voornamelijk besturen in de onderwijssector. Deelstra was enigszins bekend met stichting Wodant door zijn connectie met de heer Woudstra, oprichter van de stichting en zijn oud-collega Tjerk Soet. Via laatstgenoemde is Deelstra gevraagd om zitting te nemen als penningmeester in de stichting.

“In mijn vrije tijd mag ik graag een boek lezen. Nu ik een pakesizzer (kleinkind) heb, lees ik veel uit Friese kinderboeken voor. Met name de boeken van Stip, zijn op dit moment erg geliefd,” aldus de nieuwe penningmeester.

Leesbevordering
Stichting Wodant is in 2005 opgericht door meester Albert Woudstra en heeft als doel om leesbevorderende activiteiten te organiseren voor kinderen van het basisonderwijs. Naast de jaarlijkse Dantumadielse Kinderjury is het nieuwe project Vakantielezen een mooi uitvloeisel van de stichting. Kinderen van groep drie en vier worden gestimuleerd tijdens de vakantie te blijven lezen om hun leesvaardigheid op peil te houden. In 2013 overleed de ‘Master yn ‘e Wâlden’ op 84-jarige leeftijd. Dankzij zijn inzet en nalatenschap kunnen we in de gemeente Dantumadiel nog intensiever met leesbevordering aan de slag. Met behulp van Bibliotheken Noord Fryslân zet Stichting Wodant het werk van de heer Woudstra voort.

Bijschrift foto 1: Nieuw bestuur Stichting Wodant: Sipke Deelstra, Doetie de Jager en Ietsje de Boer.
Bijschrift foto 2: Oud en nieuw bestuur Stichting Wodant: Doetie de Jager, Tjerk Soet, Ietsje de Boer en Sipke Deelstra.

 

terug naar overzicht
Nieuw bestuur Stichting Wodant: Sipke Deelstra, Doetie de Jager en Ietsje de Boer.Oud en nieuw bestuur Stichting Wodant: Doetie de Jager, Tjerk Soet, Ietsje de Boer en Sipke Deelstra.
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie