Betrouwbare datingsites en chat roulettes voor communicatie in 2021 · Foto('s): 
RECLAME

Betrouwbare datingsites en chat roulettes voor communicatie in 2021

dinsdag 28 september 2021

LEEUWARDEN – Tijdens de coronavirusepidemie is de populariteit van datingsites en videochats om te communiceren sterk toegenomen. Omdat mensen niet meer in staat waren in het echte leven met elkaar te communiceren, gingen ze online. Maar helaas brengt communicatie op het internet niet altijd positieve emoties teweeg. Dit is vooral te wijten aan het kiezen van de verkeerde site. Voor sommigen is de kwaliteit van het publiek een teleurstelling, voor anderen — problemen met de functionaliteit en de moderatie. Om ervoor te zorgen dat de communicatie uiterst positief verloopt, hebben wij voor jou een lijst samengesteld van betrouwbare datingsites en videochats voor online communicatie die in 2021 relevant zijn.

Wat is de beste dating site?

Het is moeilijk om deze vraag eenduidig te beantwoorden, aangezien elke gebruiker zijn eigen wensen en verwachtingen heeft. Wij hebben gratis en betaalde sites vergeleken, en de meest interessante en hoogwaardige diensten voor je geselecteerd.

Tinder

Dit is een van de bekendste en populairste datingsites, die op een gegeven moment, dankzij de revolutionaire technologie van “swipe-sympathie”, concurrenten ver achter zich liet. In slechts een paar jaar tijd is het aantal gebruikers van Tinder de vijftig miljoen gepasseerd. En nu is Tinder niet langer alleen een datingsite, maar een heel sociaal netwerk waar je een vriend, gelijkgestemde persoon en je liefde kunt vinden.

Het programma selecteert zelf de meest geschikte opties, rekening houdend met geolocatie, leeftijd, “aantrekkelijkheidsrating”, evenals andere gebruikersgegevens. Zo kun je niet alleen kennismaken met mensen in de buurt, maar ook met mensen van over de hele wereld. Tinder verwelkomt iedereen, ongeacht geslachtsidentiteit of seksuele geaardheid.

POF

Een andere datingsite die je kunt gebruiken om mensen te vinden met dezelfde interesses. POF is een van de veteranen van deze industrie en wordt gebruikt door tientallen miljoenen mensen over de hele wereld. Een enorme gebruikersbasis, een intuïtieve en eenvoudige interface, evenals de aanwezigheid van een mobiele applicatie zijn enkele van de vele voordelen. 

Bij de registratie op deze site vult elke gebruiker een vragenlijst in waarin hij zijn hobby’s, gewoonten, wensen voor een partner, enz. aangeeft. Op de site kun je zowel een partnerkeuze systeem gebruiken als zelfstandig verschillende profielen sorteren. De nadelen van POF is dat het door velen beschouwd wordt als een verouderde interface, onvriendelijkheid tegenover de LGBT-gemeenschap, en een relatief zwakke moderatie.

Badoo

Een andere populaire site die momenteel actief is in 190 landen. Badoo heeft meer dan 250 miljoen geregistreerde leden. Alle belangrijke functies op de site zijn gratis: je kunt je registreren, profielen bekijken, mensen leuk vinden in wie je geïnteresseerd bent, foto’s en video’s uploaden, en chatten. Betaalde functionaliteiten zijn gericht op gebruikers die populairder willen zijn. Bijvoorbeeld, tegen extra kosten kunt je je profiel verhogen naar de eerste posities.

OkCupid

Een interessante en ongewone site die door Harvard-studenten werd gemaakt. De selectie van een coppel is gebaseerd op een wiskundig algoritme. Na registratie moet de gebruiker een lijst met vragen beantwoorden, en ook aangeven welke antwoorden hij van een partner zou willen ontvangen. Op basis van de vragenlijst en rekening houdend met de activiteit op de site, berekent de dienst matches en selecteert hij de meest geschikte kandidaten.

Chat roulette: waarom is het superieur aan datingsites?

Videochats bieden gebruikers de mogelijkheid om bijna “live” te communiceren met mensen uit verschillende delen van de wereld, zelfs zonder hun appartement te verlaten. Om te beginnen met chatten, heb je maar drie dingen nodig: internet, webcam en microfoon. En als de dienst een mobiele applicatie heeft, dan is enkel een smartphone voldoende.

De eerste chatroulette Omegle verscheen in 2009. De werking is heel eenvoudig: gebruikers worden willekeurig met elkaar in contact gebracht. Op het moment van de lancering was de dienst een echte sensatie. Het aantal mensen dat de nieuwe communicatievorm wilde uitproberen, groeide snel en zes maanden na de lancering gebruikten meer dan twee miljoen mensen de site elke dag. Maar geleidelijk aan vervaagde de belangstelling voor deze chat roulette. In de loop der jaren van zijn bestaan is er weinig veranderd aan de interface van de site, en de functionaliteit is vrij beperkt gebleven. Bovendien was de moderatie beduidend minder. Daarnaast zijn er veel nieuwe sites verschenen. De meest interessante van hen — hieronder.

Chatroulette

De videochatfunctie werd hier nog eerder ingevoerd dan in Omegle. Maar Chatroulette heeft dezelfde nadelen: gebrek aan nuttige functionaliteit en slechte moderatie. Chatroulette won snel aan populariteit, en daarna verloor het snel zijn publiek. Maar toen het coronavirus iedereen “op slot” deed, beleefde deze video chat een “renaissance” en werd hij opnieuw populair, ondanks de vele nadelen.

CooMeet

CooMeet is een chat roulette waar je zeker geen fakes en bots zult tegenkomen. Op de site https://coomeet.com/nl/chatroulette moet je je niet alleen registreren, maar ook je gegevens bevestigen (voor meisjes). Daarom, wanneer je communiceert in video chat roulette, dan kun je er zeker van zijn dat je hier alleen echte mensen tegenkomt. Bovendien verbindt het systeem gebruikers alleen met het andere geslacht, wat de kans op een toekomstige kennismaking vergroot.

OmeTV

Ondanks het feit dat deze chat roulette visueel zeer eenvoudig is, heeft het verschillende nuttige functies. Geslacht en geografische filters zijn hier geïmplementeerd, en er is ook een automatische vertaalfunctie, die de communicatie met buitenlanders veel handiger en aangenamer maakt.

Chatrandom

Deze chat roulette heeft een aantal interessante functies. Zo kun je bijvoorbeeld bij het geslacht niet alleen “man” of “vrouw” kiezen, maar ook “koppel” of “transgender”. Bovendien heeft de site chatrooms waar je kunt communiceren met gesprekspartners met vergelijkbare interesses.

Bazoocam 

Bazoocam implementeert een zoekfunctie voor mensen in de buurt, wat de kans op een echte ontmoeting vergroot. Hier kun je ook videouitzendingen houden en tijdverdrijven met het spelen van de ingebouwde minigames.

DirtyRoulette

Deze chat roulette is populair onder fans van expliciete inhoud en communicatie over “volwassen” onderwerpen. Er zijn hier geen beperkingen, en preutse en bescheiden mensen blijven hier best weg.

Conclusie 

Zowel dating sites als chat roulettes zijn in de eerste plaats gemaakt om positieve emoties op te wekken en mensen op te vrolijken. Als je een negatieve ervaring hebt gehad met communicatie op het Internet, laat je dan niet ontmoedigen. Misschien heb je gewoon de verkeerde site gekozen.

Wij raden je aan niet te blijven hangen bij één dienst, maar verschillende opties uit te proberen. Immers, hoe meer sites je gebruikt, hoe meer kans je hebt om een interessante gesprekspartner te vinden, en misschien zelfs je zielsverwant. Als je geïnteresseerd bent in communicatie van hoge kwaliteit, dan raden we je aan betaalde diensten te gebruiken. En voor degenen die niet te veel willen betalen, maar bereid zijn om comfort op te offeren, adviseren wij je om aandacht te besteden aan andere gratis platformen.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio