Bewoners De Skûle blij met Beleef TV · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Bewoners De Skûle blij met Beleef TV

dinsdag 02 juli 2019

De bewoners van woonzorgcentrum De Skûle in Metslawier hebben een mooi cadeau gekregen van Stichting Vrienden van Zorgcentra Dongeradeel. 

De cliëntenraad van De Skûle kwam met het mooie idee om een belevenistafel aan te schaffen. Hier hadden ze veel over gehoord en vonden dat de bewoners van De Skûle hier veel plezier van konden hebben. Na wat onderzoek en tafels te hebben vergeleken en uitgeprobeerd, bleek de BeleefTV van ‘Care4More’ het meest geschikt voor de Skûle.

Een BeleefTV is een touchscreen computer met heel veel mogelijkheden. Bewoners kunnen meezingen met bekende liedjes van vroeger, je kunt er spelletjes mee spelen, spreekwoorden raden, foto’s bekijken en nog veel meer. Het prikkelt de zintuigen van mensen met dementie, brengt mensen in beweging en in contact met elkaar. De BeleefTV is verrijdbaar en zo in te stellen dat je er ook vanuit de rolstoel of vanuit bed mee kunt werken. Door de vele mogelijkheden van de BeleefTV is er voor iedere bewoner van De Skûle wel iets wat bij haar of zijn interesse en mogelijkheden past.

De aanschaf van de BeleefTV is mogelijk gemaakt dankzij een gulle gift van de Stichting Vrienden van Zorgcentra Dongeradeel.

Bijschrift foto: Enkele bestuursleden van de cliëntenraad van De Skûle, bestuursleden van Stichting vrienden van Zorgcentrum Dongeradeel en Elly de Groot Coördinator Welzijn De Skûle.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?