Bezoekers spelen mee met theater Admiraliteitsdagen

Vrijdag 06-09-2019
DOKKUM - Vrijdagmiddag 6 september kwam de geschiedenis terug in Dokkum. Vele spelers en figuranten trokken de stad in om vroegere tijden tot leven te blazen. Onder leiding van Ruth Hanemaayer, werkend onder de naam De Pionier Theatercreaties. Zij begeleide de aanwezige spelers en zorgde voor de nodige attributen en kleding. Terug in de tijd, HELP de Granaet wordt gestolen, zomaar iets wat je tegen kon komen.

Zogenaamde rechters beoordeelden het spel. Was het publiek het daarmee eens, dan gooiden ze bloemen. Hadden de omstanders een andere mening, dan gooiden ze met natte sponzen naar de rechters. Naast dit nieuwe theater, is er op zaterdag ook weer historisch theater op verschillende plekken in de binnenstad. Door de hele stad vind je gidsen die op een ludieke manier vertellen over de geschiedenis van Dokkum. 

Op vrijdagmiddag was er ook opnieuw het foodtruckfestival op de Markt. Nieuw dit jaar is de Sligro Foodmarket rond de Diepswal en de Dijk. In een terrasachtige sfeer kon men lekker proeven van wat de restaurants en foodtrucks in deze area te bieden hadden. Ook het reuzenrad op de Markt draaide weer volop.

Speciaalbierproeverij
In de Grote Kerk stond de Speciaalbierproeverij op het programma, met als hoogtepunt natuurlijk de Friesche Pinas. Speciaal voor de Admiraliteitsdagen is deze soepele en romige New England IPA gebrouwen. De Friesche Pinas was ooit het vlaggenschip van de Dokkumer Admiraliteit. Het schip vocht mee in vele zeeslagen, waaronder de legendarische slag bij Gibraltar in 1607.

terug naar overzicht
Bezoekers spelen mee met theater AdmiraliteitsdagenBierproeverij in de kerkmeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Herman Huiberts

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie