Bezoekers weten de weg naar Admiraliteitsdagen te vinden

Zaterdag 07-09-2019
DOKKUM - Zaterdagmiddag was er veel belangstelling voor de verschillende activiteiten in en rondom Dokkum. Een groot spektakelstuk was het Bungeeroeien in het Grootdiep. Ook verzamelden zich veel mensen op het Foodtruckfestival op De Markt om te genieten van een hapje en een drankje.

De Zijl
Op een maritiem festival mogen schepen natuurlijk niet ontbreken, zo lag het Klein- en Grootdiep weer vol met de mooiste exemplaren waaronder de Stanfries X. Ook werd het bungeeroeien weer georganiseerd. Dit jaar waren er ook volledige vrouwenteams die de strijd aan gingen. De Cardiootjes roeiden aan het langste eind, het meetlint eindigde op 22 meter en bij de mannen won team de Poffersporters met maar liefst 26 meter, zij versloegen de podiumbouwers die al een aantal jaren de troon hadden bestegen. Ook werd het radioprogramma de Weekend Nieuwsshow deze keer gepresenteerd vanaf de Zijl.

De Markt
De gehele Markt staat dit weekend in het teken van het Foodtruckfestival: voor ieder moment op de dag een andere lekkernij. Ook barstte hier het Straattheater los, dat zich verplaatste door de hele stad.

De Helling
Op het water was er genoeg actie, waaronder van de KNRM met hun reddingsboot. Daarnaast vertrokken er diverse rondvaartboten vanaf De Helling. De demonstratie met drones trok ook veel belangstelling, die hoog in de lucht hun kunsten vertoonden.

Voorstreek
Echte autoliefhebbers keken hun ogen uit bij de tentoonstelling van een scala aan luxe sportauto’s van Bourguignon. Stuk voor stuk prachtige exemplaren die uitgebreid op de foto zijn gezet door de bezoekers die langskwamen.

De Dijk en Diepswal
Nog meer eten en drinken was er op De Dijk en Diepswal bij de Sligro Foodmarket. Naast het eten en drinken was er ook muziek.

terug naar overzicht
Diverse demonstraties van de hulpdiensten op de hellingStraat theater op de markt
© Foto's: RTV NOF eigen

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie